Нашите Fyeld и Badcast ще подгреят за американскете трап метъл пионери Dropout Kings
Бристълското дуо The Jesus Bolt с концерти в Пловдив и София
Любо Киров с "Ново сърце" в Sofia Live Club за 15-тия рожден ден на популярното място за жива музика
Jonathan Roy с нов албум за концерта си в София: Life Distortions
Таралеща и Патърдия канят с деца на концерт
Дъги Уайт и Джон Стийл ще подгреят публиката за Глен Хюз
Fest Team с празнични отстъпки за публиката. 24 май: Ден на културата, но и на новите хоризонти
Мрачен пандемониум с гърците Shadowmass и Decipher и родните Embrace By Dark
Концерти на гарите в Карлово и Казанлък за Празника на Розата
Mirain представя дебютния си албум "Clear" с артистична премиера в Sofia Live Club
"Музика в портрети" с фолклорния оркестър на БНР и солисти Магдалена Карамитева, Димитър Карамитев и Димитър Гугов
Омара "Бомбино" Моктар с два камерни концерта в София на 22 и 23 май: туарегски рок-ен-рол

BG Vintage: Вера Шандел и Мишо Йосифов възраждат родния евъргрийн


BG Vintage: Вера Шандел и Мишо Йосифов възраждат родния евъргрийн

4899

Популярната изпълнителка от триото Sentimental Swingers Вера Шандел и един от най-добрите български музиканти Михаил Йосифов стартират съвместния си проект BG Vintage с концерт-спектакъл в столичния City Mark арт център от 19. 30 ч. на 23 май.
 Проектът има за цел да възроди красотата на българската музика, създадена в периода 30-те - 90-те години на 20-век, по нов и модерен начин, и да я обогати със специално създадени авторски пиеси в стилистиката на винтидж културата.  BG Vintage е съвременното и елегантно лице на българската музика, здраво стъпило на най-добрите музикални примери от миналото. Това е музикален продукт с високо качество, който обединява минало, настояще и бъдеще, и свързва няколко поколения професионални музиканти (утвърдени и съвсем млади, тепърва изгряващи) и публика от различни поколения – благодарение на репертоара си – достъпен и атрактивен както за млади, така и за по-възрастни. Това е и естествената последваща творческа и професионална стъпка за екипа на проекта – Михаил Йосифов, Вера Шандел и Елисавета Петрушева, които от години работят за популяризирането на красивата музика и на винтидж културата в България. Това са хората, които стоят зад създаването и развитието на първото вокално женско суинг трио у нас – Sentimental Swingers,  зад концерта SWING-ирай България, "Салон на изкуствата" през 2012, зад големия концерт-спектакъл Life Is An Eternal Swing, зала 1 на НДК, "Киномания" (2015), и зад поредица от интимни и по-мащабни срещи на българската публика с музиката от златните години на суинга. На 23 май на сцената ще се качат изключително талантливи млади музиканти, чиято енергия завладява сетивата: Велека Цанкова, Ганиела Ганева, Ицо Любенов (вокали), Момчил Косев (вокал и китара), Иван Йорданов (саксофон), Исак Бенбасат (пиано), Светлин Стайков (бас), Виктор Викторов (барабани). До тях ще застане небезизвестният тромбонист Велислав Стоянов и цялото, водено от Михаил Йосифов (тромпет и диригент). Една от най-легендарните български естрадни певици - Мими Николова, е специален гост. Тя ще изпее незабравимата песен на Йосиф Цанков "Лунни лъчи" ("Когато луната изплува") заедно с едно от лицата на проекта Велека Цанкова. Репертоарът включва пиеси, изпълнени през годините от Емил Димитров, Мими Николова, Васил   Найденов,   Йорданка   Христова Георги Минчев  и много други. Новият  прочит  на  композициите   в стилистиката на  винтидж културата, който ще видим и чуем по време на концерта, създава предпоставка за изграждане на мост между поколенията и приемственост в българската музика.
 Билети за BG Vintage на цени от 15, 18, 20 и 23 лева - в касата на "Сити Марк" арт център  булевард "Янко Сакъзов" 30, тел. 02/ 955 74 78. Събитието се организира с подкрепата на City Mark Art Center.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички