Войната за името Сахара продължава!


Войната за името Сахара продължава!

7966

"Няма проблеми около името на група Сахара". Това са думи от официалното изявление на музикална компания "Жокер Медиа", което бе разпространено днес.

Повод за него е съществуваването на две формации със същото име. Както "MySound.bg" вече писа, това са Нина, Ивелина и Боряна от група Сахара, която взе участие в тазгодишното издание на БГ "Евровизия". Триото е номинирано за дебют 2008 от "Фен TV".

В другия проект са поп-фолк изпълнителката Андреа, нейният творчески партньор Кости и ямаецът Ленъкс Браун- Бупи. Информация за това, че те записват албум на английски, бе тиражирана от "VIP Communication" в началото на месеца.

"При направено проучване както в рамките на страната ни, така и извън нейните граници, през лятото на миналата година, на „Жокер Медиа” бе отговорено, че името Сахара няма регистрация и може да бъде използвано за име на новата група. Документите за регистрация на името са подадени през месец юли 2008. Преди няколко дни бе направено ново проучване, което показва, че на европейския пазар няма регистрирана група с такова име. От „Жокер Медиа” уверяват, че изпълнителките на “Strictly For Us” и  “Don’t Kiss For Мoney” са единствените, които могат да се подписват с името Сахара под всеки свой проект", допълниха създателите на дамската  формация.

"Няма такова нещо - това абсолютно не е вярно", контрираха обаче от "VIP Communication", относно регистрацията.

"Андреа и Кости ще си се подписват под името Сахара, тъй като става въпрос за съвършено различни позиции: тяхната Сахара е регистрирана като име в световен мащаб, пък трите момичета от другата група нека си работят в България", каза Нина Никол, PR на Андреа.

"Кости е подписал договор с една от четирите световни музикални мейджър компании, но коя точно е тя, нямам право да съобщя, тъй като документите не са готови във финален вариант все още. А пък и задачата да информират обществеността за съществуването на група с такова име се пада на съответните представители на мейджър компанията в България. Но и това ще се случи - при това скоро", допълни тя. "Няма шега, става въпрос за сериозни суми", каза още Никол.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички