Стинг: Риалити шоутата унижават талантите и съсипват музиката!


Стинг: Риалити шоутата унижават талантите и съсипват музиката!

4995

Стинг (Sting) се обяви против ТВ предаванията за таланти, които според него унижават участниците и съсипват музикалната индустрия.

Според музиканта в тези шоута преобладават аматьори без талант, които ТВ босовете просто използват, за да си вдигнат рейтингите.

Фронтменът на Полис смята, че повечето изпълнения са на нивото на „телевизионно караоке” и нямат нищо общо с откриването на истински таланти.

„Съжалявам, но никое от тези деца няма да стигне до никъде и като казвам това, казвам го с тъга. Напротив, унижават ги, след което ги връщат обратно, откъдето са дошли. Ужасно е за млад човек да се почувства толкова отхвърлен. Това е сапунена опера, която няма нищо общо с музиката. Напротив, връща музиката с десетилетия назад. Телевизията е крайно цинична”, гневи се Стинг.

„Гледам тези телевизонни караокета, в които всички са превърнати в клишета и стереотипи. Всички са или Марая Кери, или Уитни Хюстън, или пък Бойзоун и никой не ги насърчава да създадат каквото и да е оригинално или запомнящо се собствено изпълнение. Телевизията не бива да промотира такива изпълнения”, смята един от най-оригиналните композитори и изпълнители в историята на поп музиката.

Музикантът взе на прицел особено британското шоу „Х фактор”.

„Това е едно абсурдно шоу, в което има съдии, които не е известно да имат някакъв друг талант освен този да се саморекламират, поучавайки участниците какво да облекат и как да изглеждат. Това е ужасяващо! Музикалната индустрия е изключително важна за Великобритания, носи й милиони приходи. Ако някой си мисли, че предаване като „Х фактор” ще направи същото, много се лъже”, твърди Стинг.

В заключение басистът съветва хората да потърсят истинските таланти в местните заведения.

„Истинското място, където ще намерите музикални таланти, са местните кръчми и клубове. Там се върши истинската работа. За съжаление, все повече от тези заведения затварят с всеки изминал ден. Вече е почти невъзможно за една група да свири в кръчма. От всичките тези безкрайни регулации и изисквания това стана твърде скъпо удоволствие”, констатира ветеранът.      

 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички