20 години Ninja Tune: южен полъх в София


20 години Ninja Tune: южен полъх в София

1254

Макар пролетта да изглежда все по-далеч, и над София да се ръси поредният омерзителен сняг, снощното парти в столичния клуб Mixtape 5 успя да стопли не малко сърца.

Публиката, част от която беше дори по-млада от легендарния лейбъл, чийто рожден ден празнувахме, се радваше на разнообразната фънки мешавица от абстрактен хип-хоп, рагатон, дъб степ (о, ако повечето дъб степ на света звучеше като този снощи...), дръм-ен-бейс, брейкбийт, и всичко друго, което ръцете диджейски успяваха да докопат.

За жалост, поради ранния за мен начален час на партито, не можах да видя много от прекрасната Токи Монста (Toki Monsta), а само колкото да ви закълна задължително да я гледате следващия път. Когато, обещавам, ще бъда най-отпред, за да поема максимална доза от дантелената й, едновременно олдскуул и нежна плетеница, от бийтове и клавири.

Втори от чужденстранните гости зад пулта застъпи Дедалъс (Daedelus), въоръжен със странни на вид синтезатори, и чифт комични бакембарди, които прекрасно се връзваха със свободното съчинение от музикална история, игриви мелодийки и пънкарски подход към бийтовете. Забавният му и пълен с изненади стил не предразполагаше към бясно скачане, но пък разтегна наистина доволни усмивки по лицата на танцуващите.

За десерт се появи и DJ Вадим (DJ Vadim) (на снимката) , един от любимците на българската публика. Съвсем у дома си в Източна Европа, легендарният хип-хоп играч започна сета си с ремикс на украинците 5nizza, и продължи да вдига ентусиазма, все по-близо до тавана в следващите няколко часа.

Сетове на Вадим по принцип са си дълги, но повечето в клуба бяхме там точно за това.

Партито не беше от най-бурните, но определено беше от най-топлите.

Споменът за него ще със сигурност ще облекчи последните ни зимни мъки.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички