Notte Medievale и KsAN със съвместен концерт. Древното зове в столичния клуб Live & Loud
Vrani Volosa специални гости на Ihsah, Radiogeist откриват за Mono Inc. в Пловдив
Керана и Космонавтите представят официално новия си албум "Октант"
Reverend Beat-Man със специален концерт за Деня на София
Мария Илиева обяви предстоящ световен проект на финала на турнето си "100 причини"
Orphaned Land отново в България след 11 години, удрят заедно със Science Of Disorder, Lone Survivor и Nest Of Plagues
Турнето "Световното кино в музиката" на Хилда Казасян и Плевенската филхармония продължава. Виж къде и кога
Без Monument Оf Misanthropy на концерта на Belphegor и Malevolent Creation този четвъртък
Британците The Singing Loins откриват есенния сезон на "Аларма Пънк Джаз"
Дни до юбилейния концерт на Андреа Бочели. Виж с кои изключителни гости излиза на стадион "Васил Левски"
14 нови песни се състезават в ХIV-ото издание на фестивала за поп и рок музика "София 2024"
Тежко се задава концертът на Ildaruni

22 или 23 години H.M.S.U.? Ще стане ясно в новия център за съвременни изкуства "Топлоцентрала" на 19 март


22 или 23 години H.M.S.U.? Ще стане ясно в новия център за съвременни изкуства "Топлоцентрала" на 19 март

1767

Най-голямото дръм-ен-бейс движение на Балканите - Hard Music Аnd Sounds United, ще отпразнува накуп 22-ри и 23-ти рожден ден в новия център за съвременни изкуства "Топлоцентрала" тази събота, 19 март.

Всеки януари от почти две десетилетия лидерите на родната басс сцена – H.M.S.U., празнуват ежегодно своя рожден ден, а самото събитие е с традиция на едно от най-силните в програмата на организацията. През последните две години всички бяхме принудени съвестно да се съобразим с обстоятелствата, свързани с ограниченията и забраните, като успявахме спорадично да се отпуснем с някое друго събитие на открито. Ето че сега имаме възможност да се забавляваме отново без ограничения на закрито и категорично имахме нужда да се насладим на онези култови концепции, които по една или друга причина нямаше как да бъдат осъществени по-рано. Затова организаторите решиха да забъркат един истински микс от артисти, с които да отпразнуват два рождени дни накуп, влагайки по малко от всяка традиционна идея на H.M.S.U. 

За целта селецията се разпростира в две зали, пълни с "Дръм и Джаз" от майсторите Теодосий Спасов и Иван Шопов, британска "Класика" с легендата Optical, един от най-продаваните продуценти за всички времена – DLR, ексклузивна втора сцена с Broken Balkanz артистите от района начело с хърватина Kodin, "родния" англичанин CZA от C4C и артистите на H.M.S.U. - L 33, COOH, Ogonek, Targy, High RollAcidtrip и Faith. Всичко това ще се проведе в новия регионален културен център – "Топлоцентрала", намиращ се в Южния парк съвсем близо до НДК. С разнообразната си международна програма вечерта обещава да се превърне отново в пресечна точка за различни поколения меломани, фенове на тази алтернативна музика и култура.

Теодосий Спасов и Иван Шопов са сред ярките представители на Drum & Jazz - една от най-разчупените концепции на HMSU, която обединява изпълнения на живо с добре познатите на електронните меломани звуци. Срещата на тези музикални таланти на общо изпълнение през 2006 година доведе до обособяване на феномен без аналог на световната сцена. Теодосий Спасов е катализаторът в българската музика, който успя да направи прехода между традиционното и авангардното звучене. Комбинацията с Иван Шопов е най-високото ниво на представяне в тази област.

В жаргона на родната дръм и басс реч при използването на думата "класика" се имат предвид артисти и песни, които са основополагащи при формирането и развитието на тази музика през годините. "Класика" е също така концепцията на H.M.S.U. за масивни събития с титани от световна величина, а когато говорим за специалните гости от Англия - Optical и DLR, то няма как поне един от двамата да не буди интереса на всеки, който по някакъв начин се е сблъскал с любимата музика.

Към всичко това ще има и втора зала, която ще продължи естественото дългогодишно развитие на най-обединяващата балканска културно-музикална идея - Broken Balkanz. Само преди няколко месеца H.M.S.U. направи следващата стъпка, като превърна концепцията Broken Balkanz в лейбъл, а преди няколко дни излезе официално дебютната компилация с артисти от 8 държави. Изданието може вече да бъде намерено във всички големи стрийминг платформи, онлайн музикални магазини, както и като ексклузивна NFT аудио-визуална колекция. Всичко това заслужава тематично разгръщане, ето защо организаторите са поканили един от главните участници в Broken Balkanz Records, който е сред най-известните хърватски артисти през последните няколко години – Kodin. Към програмата са прибавени още живеещият в България от няколко години представител на легендарната британска група Cause 4 Concern CZA, и масивната подкрепа от HMSU резидентите L 33, COOH, High Roll, Ogonek, Targy, Acidtrip и Faith.

Няколко дни преди събитието има останали билети само от 40 лв., като ценовите категории от 20 лв. и 30 лв. бяха напълно разпродадени. Билети - онлайн или в мрежата на www.Eventim.bg в цялата страна.

-        Събитието във Фейсбук: https://smarturl.it/22-23_hmsu-fb
-        Купи билети: https://smarturl.it/22_23-HMSU-tickets
-        Broken Balkanz 01 – stream & download: https://cygnusmusic.link/aerxmb0
-        Broken Balkanz 01NFT collection: https://smarturl.it/BBZ001-NFT_Manual
-        Теодосий Спасов: https://theodosiispassov.com/
-        Иван Шопов: https://www.ivanshopov.com/
-        Optical fb: https://www.facebook.com/deejayoptical  
-        DLR: https://dirtyleroi.com/
-        HMSU fb: https://www.facebook.com/hmsuorg
 

 

 

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички