60 дни за Sofia Summer Fest 2024. Петото издание на летния културен фестивал започва с концерт на Васил Найденов


60 дни за Sofia Summer Fest 2024. Петото издание на летния културен фестивал започва с концерт на Васил Найденов

1342

И тази година лятото ще се радва на култура в парка.

Петото издание на Sofia Summer Fest е обявено от 18 юли до 18 септември. Акцентът е върху театралната сцена и филмите, но ще има и концерти. "Освен многото театър и кино, тази година ще наблегнем на детската програма. През уикендите предвиждаме по две детски представления, както и благодарение на НФЦ ще имаме фестивал за български детски филми. А най-новото е, че планираме да имаме и библиотека, в която ще правим представяния на книги и срещи с авторите", споделя програмният директор Борислав Чучков.

Фестивалът ще бъде открит от Васил Найденов в 20.00 ч. на 18 юли. Билетите за концерта му са в продажба чрез мрежата на Eventim. "Намаляваме времето на фестивала, както и концертите. Знаем, че има оплаквания от шума, който в по-голямата си част няма общо с нашия фестивал, но все пак взимаме мерки. Желанието ни е да няма разделение между хората, които харесват фестивала и ни посещават и тези, които се оплакват от шума", споделят организаторите.

В театралната програма посетителите ще могат да видят любимите си актьори в редица представления, сред които "Това не го казвай" с Теодора Духовникова и Захари Бахаров, "Жена ми се казва Борис", "Баща ми се казва Мария", "Игра за двама" с Александър Кадиев и София Бобчева, "Заклеваш ли се в децата?" с Весела Бабинова и Владимир Зомбори, "Горката Франция", "Сватба със закъснител" и много други.

Освен откриването с Васил Найденов, на сцената на летния фестивал на 28 юли за трета поредна година рождения си ден ще посрещне Керана заедно с групата си Керана и космонавтите. За любителите на stand-up комедиите са шоутата "Златните момчета" с Капитана, Кючуков и Донски, както и "София срещу провинцията" на Inside Joke Stand Up.

Още музикални изяви:

21 юли - 20.00 ч. - "Бай Рок", спектакъл с Филип Аврамов
29 юли - 20.30 ч. - Бон-бон - музикален спектакъл
3 август - 20.00 ч. - "Музикални аватари", музикален спектакъл с Даниел Пеев, Станимир Гъмов и Невена Бозукова

И тази година Sofia Summer Fest ще има специална програма за деца всеки уикенд. В нея най-малките и техните родители могат да гледат куклени и игрални детски постановки всяка събота и неделя от 10.00 и от 11.30 ч. Освен тях, в рамките на събитието се проведе и първото издание на "Фестивал за съвременно българско детско и младежко кино". Във филмовия фестивал са включени заглавия от актуалното българско детско и младежко кино с прожекции всяка събота и неделя от 16.00 ч., а входът е свободен за лица до 18 години.

Повече информация за Sofia Summer Fest може да намерите на сайта на фестивала и страниците в социалните мрежи Фейсбук и Инстаграм.

Пълната програма  и информация за събитията: http://sofiasummerfest.bg

Адрес: гр. София 1421, булевард "Черни връх" № 4, зад музея "Земята и хората"
Метро - Метростанция "Европейски съюз"
Автобуси №  94 – спирки "Хотел Хемус" или "Хотел Хилтън"
Автобуси №  102 – спирка "Хотел Хемус"
Автобуси №  72, 76, 204, 604 – спирка "Бул. Черни връх"
Тролейбус №7 – спирка "Хотел Хемус"

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички