A to JazZ Festival: страхотни соул и фънк в Докторската градина


A to JazZ Festival: страхотни соул и фънк в Докторската градина

3794

Второто издание на фестивала A to JazZ Soul Оf America, започна, премина и завърши с много хора, слънчево настроение и добра енергия.

Както MySound.bg информира, събитието се проведе в Докторската градина в София през уикенда.

Фестивалът стартира точно в 18.00 часа на 28 юни с подгряващата сесия на DJМартен. Час по-късно, на кратката официална церемония за откриването, на "Добър час" на A to JazZ пожелаха Н. Пр. Посланикът на САЩ в БългарияДжеймс Уорлик и председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков. Посланик Уорлик, почитател на качествената музика, и в частност – на джаза, е патрон на феста за втора поредна година, и отново се разхождаше из градината с широка усмивка на уста.

Елен Герджиков поздрави присъстващите и организаторите от името на Столична община, която включи A to JazZ в календара с културните събития, част от кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019. Партньорството между общината и фестивала е съвсем естествено. От Столичнаобщина вярват, че A to JazZ е събитие, което не само, че в продължение на 3 дни съживява сърцето на града по уникален, интелигентен и приятен начин, и предоставя достъпно качествено забавление, но и трайно обогатява облика на София като град с разнообразен и пълноценен културен живот.

Първи на сцената се качиха младите ентусиасти от българската група за алтернативен джаз и фънк High Time. С авторска музика, както и със свежите вокални изпълнения на Елена Кокорска и Александър Славчев, те създаха чудесната атмосфера, която лудите британци от ню соул бандата Reel People (на снимката) с лекота и удоволствие уловиха и задържаха.

Празникът на хубавата музика бе открит на 29 юни от Рут Колева с нейната банда – отново авторска музика, страхотни гласови възможности и много добро настроение. Вечерта завърши с топлите, лирични соул изпълнения на ФранкМакКом (САЩ), който се качи на сцената в компанията на Веселин Веселинов-Еко (бас), Димитър Семов (барабани) и Лили Йончева (перкусии).  

На 30 юни, събота, радостта, еуфорията и доброто настроение в Докторската градина се повишиха още повече. За това се погрижиха прекрасните музиканти от родната фънк банда Southwick, които взривиха публиката със страхотен груув и великолепни сола на тромбона и саксофона (и с удоволствие ще потретим – авторски композиции).
 
А когато на сцената се качи соул дивата N`Dambi (САЩ), градината избухна. Още с първото изпълнение певицата започна непринудено общуване с публиката и в продължение на час и половина в сърцето на града се носеше дълбокият, кадифен глас на N`Dambi, а единственото, което се виждаше по лицата на хората, бяха усмивки.

През 2013 третото издание на A to JazZ ще премине под знака America Latina и ще бъде посветено на страстта и огъня от срещата между латино музиката и джаза.

A to JazZ Festival 2012  - Soul of America, се организира от фондация A to Z и фондация "Америка за България".
Снимки - в секцията "Галерии".           

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички