ABBA The Show: истински празник с музиката на уникалните шведи - за първи път у нас


ABBA The Show: истински празник с музиката на уникалните шведи - за първи път у нас

1386

ABBA The Show, най-грандиозният и успешен спектакъл, посветен на музиката на незабравимия шведски квартет, ще бъде представен за първи път у нас.

На 3 юни, събота, в зала 1 на НДК мащабната продукция ще представи не едно, а две шоута - от 17.30 ч. и от 20.30 ч.

The Show, оценявано като "най-автентичното ABBA трибют шоу досега", е излизало на сцена над 800 пъти пред повече от 2 милиона души в близо 50 страни по цял свят. Световната му премиера е още през 2007 г. в напълно разпродадената Royal Albert Hall в Лондон и оттогава фурорът практически не е спирал. Турнето е обиколило планетата – от цяла Европа до Южна Америка, Япония, Индия, Филипините и САЩ (където изнася три исторически sold-out концерта в прочутия Hollywood Bowl). Една от най-сензационните дати е в Сао Пауло, Бразилия, където го гледат близо 70 000 души.

Зад този феноменален успех стоят четирима искрено влюбени в ABBA музиканти и голям екип от първокласни продуценти и инструменталисти, включително оригинални членове от концертната група на ABBA. "Лицето" и основните гласове на шоуто са две шведки, Камила Далин и Катя Норд, които са страстни почитателки на ABBA още от деца и през 1996 г. се събират с идеята за трибют група, която кръщават Waterloo. Оказват се толкова добри – и като гласове, и като сценично присъствие, че получават личната "благословия" на взискателните Бьорн Улвеус и Бени Андершон. Следва успех в различни ТВ шоута и през 2001 г. идва шансът за сътрудничество с големия скандинавски промоутър CSB и създаването на мащабното, висококачествено ABBA The Show.

Спектакълът включва всички периоди на групата, започвайки с хита от "Евровизия" "Waterloo" и минава през любими парчета като "SOS", "Mamma Mia", "Dancing Queen", "Money Money Money", "Knowing Me Knowing You" и много други.

Медийните отзиви за шоуто са неизменно възторжени:
• "Absolutely the best ABBA since ABBA" – The official International ABBA Fan Club
• "Brilliant ABBA Show" – Jyllandsposten, Denmark
• "Mama Mia, ABBA is still alive!" – Varden, Norway
• "Truly unmissable" – Now Magazine, The UK
• "So convincing they even get the blessing of the real ABBA" – Daily Mail
• "There is no doubt that this is the most authentic ABBA show to date!" – Irish Times
• "Super Trouper!" – The Sun

Да, в годините, когато ABBA бяха на върха, за жалост Желязната завеса не ни позволи да ги видим и чуем на живо. Няма да мине през България и уникалната виртуална магия ABBA Voyage. Но прекрасната им музика винаги е била с нас, винаги е звучала като един жизнерадостен, спонтанно подтикващ към танци саундтрак на щастливите и романтични моменти в живота ни. И  ето – сега имаме чудесната възможност да се потопим в празника, който винаги е бликал от музиката на ABBA, да се усмихнем и да се заредим с позитивни емоции за цялото лято. Идвате ли?, питат организаторите "София Мюзик Ентърпрайсис".

Билети - в мрежата на Bilet.bg, онлайн на https://sme.bilet.bg/ и на касата в Билетен център НДК.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички