Айдъли се развихрят за зелената кауза в Русе


Айдъли се развихрят за зелената кауза в Русе

5426

Математическата гимназия „Баба Тонка“ в Русе спечели концерт на айдълите Маги (на снимката), Нора и Тома след оспорвана надпревара в кампанията на ЕкопакСложи зелената точка! Събирай разделно!“.  Концертът с изпълнителите на "Вирджиния Рекърдс", ще се състои в двора на училището от 19.00 часа днес, понеделникк, 18 октомври.
 Поканени са всички жители на дунавския град. Учениците ще се радват и на още награди от "Екопак България" - тенис маса и комплекти за бадминтон.

“Много сме щастливи, че точно нашето училище се пребори за първата награда. Учениците ни с голям ентусиазъм взеха участие в кампанията на "Екопак" и с нетърпение очакват концерта“, обяви господин Кунчев по повод удостояването.

Призираната гимназия се състезава с над 700 други учебни заведения в страната чрез регистрации на сайта на кампанията www.ecopack.bg/greenschool. Целта  беше да промени познанието, отношението и навиците за разделното събиране на отпадъци от опаковки, с което да ангажира изключително подрастващите, лесно възприемащи и прилагащи тези знания практически, поясниха от комитета на инициативата.

Националната кампания "Сложи зелената точка! Събирай разделно!" е най-амбициозният по обхват и дейност проект до момента на "Екопак България", с който организацията си поставя за цел да продължи да формира трайни навици в населението на 101-е общини, в които осъществява своята дейност. Специфичното в кампанията беше насочването на фокуса към отделния човек с цел провокиране на отговорно отношение и конкретни действия за опазване на околната среда и разумното използване и пестене на ресурси.

За тази цел бяха разпространени над 1 000 000 информационни стикера и над 16 000 плаката, припомниха организаторите.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички