Ана Моура: фадо и чар в зала България


Ана Моура: фадо и чар в зала България

7013

Страстни ритми от топла Португалия ще изпълнят столичната зала "България" на 26 и 27 юни.

Концертите на двете португалски звезди - Сара Тавареш (Sara Tavares) и Ана Моура (Ana Moura), са част от второто издание на международния фестивал “Meet The World” 2009.

От 19.30 ч. на 27 юни на сцената ще се качи новата суперзвезда на фадото - Ана Моура. Тя е емблема стила, олицетворяващ португалската душевност и възпяващ универсални теми като любовта, раздялата и самотата.

Само преди месец Принс взе самолета до Париж, за да присъства на концерта на Ана Моура и да я покани за съвместна работа.

Той не е първата звезда, с която гласовитата вокалистка е работила. Още преди две години когато Мик Джагър посещава фадо къщата в Лисабон, където се изявава Ана, той буквално капитулира пред „божествения силует, пленителни очи и чувствен глас” на португалската певица. Веднага я кани да вземе участие в проекта „The Rolling Stones Project vol 1”, с който обикалят Япония, Америка и Европа. Те записват две съвместни изпълнения - „No Exepectations” и  “Brown Sugar”, с които превземат класациите.

Ана Моура е родена в Сантарем - един от историческите центрове на Португалия и идеално място, за да оцениш и обикнеш фадото. Още от малка тя изпитва влечение към музиката и тъй като израства в музикално семейство, фадото става част от нейното детство. Кариерата й започва във фадо къщата "Senhor do Vinho", където е открита от именитата Мария де Фе. Неин продуцент става Хорхе Фернандо, който й помага при издаването на първия и втория й албум "Guarda-me a vida na mão" и "Aconteceu".
 
Ана бързо постига огромен успех, а албумите й - платинен статус. Последното  DVD – „Coliseu”, вече е двойно платинено.

Нейната международна кариера започва в една от най-престижните зали на Америка – "Town Hall", при абсолютно разпродадени билети.

През 2004 Ана е поканена в престижната "Carnegie Hall", Ню Йорк, ставайки първата португалска фадо изпълнителка, концертирала в легендарната зала.
 
Билети за изявите могат да се купят от мрежата на www.eventim.bg, "Дюкян Меломан" и на касата в зала "България".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички