Ангел Проданов-Ачо е големият победител в конкурса за нова песен "New University Talent"


Ангел Проданов-Ачо е големият победител в конкурса за нова песен "New University Talent"

993

Ангел Проданов-Ачо е големият победител в конкурса за нова песен "New University Talent" на Нов български университет и bTV Radio Group.

Авторската песен "Ехо" спечели единодушно признанието на журито по време на финалния концерт в Радио-телевизионния център на НБУ. Младият музикант Ангел Проданов ще има възможност да направи професионален звукозапис в тонрежисьорското студио на университета, а към песента "Ехо" ще бъде създаден видеоклип от екип млади оператори, режисьори, сценаристи от НБУ под ръководството на гл. ас. д-р Борислава Димова. Песента-победител ще бъде изцяло менажирана и разпространена от музикална компания MUZE Music, която е партньор на конкурса. 29-годишният изпълнител получава и възможност за професионален уъркшоп с утвърдения български артист, продуцент и изпълнител Поли Генова.

"НБУ е домът на изкуствата. Все повече става дом на музиката и домовете са за това, да изпращат порасналите деца от тях и да посрещат нови. Но знайте, че дори един ден да се усетите изгубени, НБУ е тук и ви очаква да го намерите отново, за да продължите нататък", сподели при връчването на голямата награда ректорът на Нов български университет проф. Пламен Дойнов.

Второто и третото място заеха съответно Кристиан Грънчаров с песента "Ти и морето синьо" и Максим Ялнъзов с песента "Без тебе няма любов". Наградата за Кристиан е професионален звукозапис в тонрежисьорското студио на РТЦ и създаване на Production Video. Максим ще има възможността да премине обучителен курс с вокален педагог от департамент "Музика" на НБУ.

Фаворит на публиката стана песента "Съдба" на автора и изпълнител Гергана Кочкова. 17-годишната ученичка от София получава като награда професионален звукозапис и Production Video, създадени в Радио-телевизионния център на НБУ. Приза връчи Поли Генова с думите: "Това е голяма отговорност, тъй като това е вотът на публиката, на слушателите, който означава много, обикновено означава реалната оценка за това, което хората наистина най-много харесват".

Наградата на bTV Radio Group отиде при квинтет Еуфония и песента им "Луд гидия" – интересна интерпретация на джаз и фолклорна музика. "Ние поставихме няколко критерия, които откриваме в "Луд гидия". Те бяха свързани с музикалното майсторство, с артистичността и комуникативността – начинът, по който артистите се обръщат към публиката, за да може една песен да бъде общо вдъхновение", аргументира избора си програмният директор на Jazz FM радио Светослав Николов.

Музикална компания EastArt, партньор на конкурса, избра за свой фаворит песента "Мантра" на актрисата и певица Волена Апостолова, която получава професионален безжичен микрофон като награда.

Както MySound.bg нееднократно писа, концертът на единайсетте финалисти от конкурса "New University Talent" се състоя на 10 юни в телевизионното студио на НБУ с режисьор гл.ас. д-р Борислава Димова, преподавател в департамент "Кино, реклама и шоубизнес" на НБУ. В него участваха Максим Ялнъзов и "Без тебе няма любов", Ангел Проданов-Ачо (на снимката) и "Ехо", дует "Дилема" с "Липсваш ми", квинтет Еуфония с "Луд гидия", Волена Апостолова и "Мантра", Кристиан Грънчаров и "Моята причина", Дарена Дечева и "Няма ме", Рая Кирилова и "Слято", Гергана Кочкова и "Съдба", Дани Стойкова и "Толкова различни" и Тервел Иванов и "Цветът на любовта". Водещи на музикалното шоу бяха младата певица Мона и водещия на радио N-Joy VenZy, които са и лица на конкурса.

Конкурсът за нова авторска песен "New University Talent" се организира от Нов български университет с медийната подкрепа на bTV Radio Group и се провежда за първи път. В него участваха 52 песни и повече от 80 млади автори и изпълнители. В състава на професионалното жури влизат композиторът и джазмен Ангел Заберски-син, вокалните педагози Етиен Леви и Илиян Парасков, програмният директор и радиоводещ на Jazz FM радио Светослав Николов и авторът, продуцент и изпълнител Поли Генова.

Запис на концерта ще бъде излъчен в дигиталните платформи на Нов български университет и част в ефирните канали bTV Radio Group.

Конкурсът се реализира в партньорство с радиостанциите N-Joy, bTV Radio, Jazz FM, Classic FM и Z-Rock, които ще осигурят популяризиране на песента.

 

 

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички