Ангел Заберски дирижира Брас асоциацията в Sofia Live Club


Ангел Заберски дирижира Брас асоциацията в Sofia Live Club

4494

Един от най-изявените и колоротни джазмени у нас - Ангел Заберски-син, ще изнесе два концерта в Sofia Live Club.

Първият от тях от 21 часа довечера.

Креативният пианист и композитор ще зарадва почитателите на симфоничния джаз в компанията на  вихрената Брас асоциация. 17-члененният биг бенд включва най-добрите джаз музиканти в момента. Пет 5 тромпета, 5 саксофона, 4 тромбона, бас, барабани и пиано ще прозвучат едновременно довечера.

В репертоара им са пиеси, специално композирани и аранжирани от самия  Заберски. Студийният запис на композициите вече е факт, реализиран в Sofia Live Club, като за първи път клубът се използва за звукозаписно студио. Ценителите на джаза имат възможността да чуят някои от най-новите пиеси на формацията, сред които "Gangsters In Da House", "Retro News", "Never Say Yes” и други.

Чаровният пианист, който се изявяваше като музикален продуцент на благотворителното шоу "Великолепната шесторка" в края на миналата година, е насочил творческата си енергия в създаването на нови пиеси и финализирането на предстоящия албум.

Първият диск на Ангел Заберски-син заедно с негова Брас асоциация се очаква съвсем скоро официално на музикалния пазар у нас.

Създадената през 2008 от Мишо Йосифов (тромпет) и Велислав Стоянов (тромбон) формация ще се изяви на същата сцена и на 22 февруари, отново от 21 часа.

Вход: 10 лева.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички