Ангел Заберски и Стунджи като интро към Музиката на Америка


Ангел Заберски и Стунджи като интро към Музиката на Америка

3944

Четвъртият сезон на цикъла от концерти "Музиката на Америка", организиран от "Кантус Фирмус" и фондация "Америка за България", бе представен с нетрадиционна проява.

Посетителите на мол Paradise Center бяха изненадани в съботния следобед от енергичния ритъм на тъпани. Група от 6 млади музиканти от класа по ударни инструменти в Националното музикално училище "Л. Пипков" започнаха тази необичайна изява. Пиесата, която изпълниха, е създадена специално за тях от Стоян Янкулов – Стунджи. След като присъстващите бяха вече заинтригувани, на импровизираната сцена се появиха големите български джазмени Ангел Заберски в нехарактерното амплоа на акордеонист, а също Стунджи и Мишо Йосифов брас ансамбъл. С популярния американски спиричуъл "When The Saints Go Marching In" ("Когато светците маршируват"), те демонстрираха импровизационно майсторство и събраха възторжени аплодисменти. Вместо традиционната пресконференция, организаторите на цикъла избраха по-краткия път до аудиторията, показвайки на широк кръг от зрители онова, което ги очаква на концерта. Проектът "Музиката на Америка" е пример за това как вискокачествената класическа музика, представена атрактивно за публиката, се радва на пълни концертни зали.

Както MySound.bg вече анонсира, цикълът "Музиката на Америка" през този сезон се състои от 6 концерта, в които ще участва оркестърът на Класик FM радио. Първият е на 18 октомври с  музикална програма от горещи филмови хитове. Вече четвърта година поред, само в "Музиката на Америка", любителите на киното могат да чуят най-хубавите партитури за големия екран, изпълнени на живо от голям симфоничен оркестър и хор.

Специални гости на оркестъра в първия концерт ще бъдат Ангел Заберски и Мишо Йосифов. Те ще участват и във финалният концерт от поредицата през март 2014, наречен  Symphony – Jazz. Други акценти в програмата от тази година са концертите с участието на американските звезди Пинкас Цукерман, Аманда Форсайт и Вадим Глузман. Привличането на най-големите световни майстори на класическата музика също е "запазена марка" на цикъла.

Абонаментни карти и билети за "Музиката на Америка" се продават на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България" от понеделник до петък между 9.30–13.30 ч. и 15.00–19.00 ч., както и онлайн на: www.ticketsbg.com

"Кантус Фирмус" АД е водеща българска музикална агенция, която се занимава с организиране на концерти и концертни пътувания. Тя съществува от 1995, първоначално като част от Класик FM радио. Агенцията е създател и организатор на голям брой концертни изяви на български и гостуващи артисти и състави, сред които са Джошуа Бел, Найджъл Кенеди, Мидори, Максим Венгеров, Ричард Клайдерман, Генадий Рождественски, Пинкас Цукерман и много други.

Още - на:

www.cantusfirmusbg.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички