Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България
Концертът на хардкор титаните Madbаll в София е напълно разпродаден
Интуитивно музициране в новия албум на Мирян Колев, представя го в "Топлоцентрала" на 9 октомври
Deadscape завладява сцените в Пловдив, Бургас и София с новия си албум "State Of Decline"
В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо
Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз". Очакваме доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares
Никос Вертис разпродаде за трети път най-голямата зала в София
Концерт с вълшебната музика от филмите на Disney
Първият концерт на Café del Mundo у нас е разпродаден

Арабела Караян проговаря за първи път за семейството си


Арабела Караян проговаря за първи път за семейството си

16732

Всеки от нас се появява на света със свое уникално наследство – това на кръвта. И на гените. Това е съдба.

Как тази наследственост, скритите връзки между поколенията, предопределят живота на всеки човек? Това е темата, върху която ще разсъждава Арабела Караян в последния епизод от третия сезон на "НепознатиТЕ". Предаването ще бъде излъчено по bTV в 15 часа тази неделя.

По-малката дъщеря на Херберт фон Караян – един от най-значимите музиканти на 20 век, ще гостува със своите лични истории. Наследницата на великия диригент е жена, която търси друга изява на вродената си любов и разбиране към музиката. "Съдбата на Арабела e на търсещ човек, на човек, който преосмисля своето наследство и се стреми към себепознание. А животът ще й покаже много неща...", казва Георги Тошев, който е автор на продукцията "Арабела Караян - импровизации".

Той, Виргиния Захариева, операторът Румен Василев и продуцентът Румяна Цанчева ще заведат зрителите в швейцарските Алпи, близо до Сейнт Мориц, където се намира една от къщите на фамилията Караян. В този дом Арабела прекарва голяма част от своето детство. На вратата все още стои табелка с акронима "Хелизара" – от Херберт, Елиет, Изабел и Арабела – семейство Караян.

През целия си живот Арабела търси своя път - сервитьорка в Испания, санитарка в болница, студентка по фотография в Ню Йорк и по музика в Бъркли. Където и да отиде, каквото и да прави обаче, тя ще трябва да приеме един факт – винаги ще бъде разпознавана като "дъщерята на Караян". В Бъркли се среща с двама български музиканти – Георги Дончев и Росен Захариев–Роко. Заради тях идва в България през 1997 и остава. Заживява с Роко, който става баща на дъщеря й Калина.

Арабел придобива известност за широката публика в България с участието си в песента "Аз ли съм или не съм" на Стефан Вълдобрев и Инфинити, за саундтрака на "Пансион за кучета", както и като член на формацията Please Shut Up Band, а за последно - като едно от главните действащи лица в проекта Tripple-A.

"Тя е човек със своите таланти, наследство, несигурности, страхове, радости. Един търсещ човек - със свой път", обобщава журналистът Георги Тошев.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички