Бавно: Изговорен свят /Slow: Spoken World още веднъж


Бавно: Изговорен свят /Slow: Spoken World още веднъж

5462

Третото издание на пърформанса "Бавно: Изговорен свят" (Slow: Spoken World) ще се състои в театрална работилница "Сфумато" от 19 часа утре, 31 март.

В проекта са група БлубаЛу и Стефан Иванов (на снимката), а специалното участие е на Момчил Миланов и Радослав Чичев.

Както MySound.bg извести, "Бавно: Изговорен свят" даде началото на нова поредица от събития през ноември, в които литература, музика, видеоарт, публика и участници се обединяват в неочаквано и интересно цяло. Премиерното представяне показа една лична откривателска експедиция на артисти, които са тръгнали на път заедно и са достигнали до ново и общо за тях място.

Стефан Иванов и Блуба Лу, с помощта на Момчил Миланов и Радослав Чичев, ще смесят думи, музика и картини във впечатляващ интерактивен мултиарт пърформанс и в настоящето издание.

Стефан ИвановМомчил Миланов и Радослав Чичев ще изговарят и изчитат, показват и изиграват поезията си, сами и с помощта на публиката.

Паралелно, от началото до края на пърформънса, Блуба Лу ще създават в реално време минималистична черно-бяла визия и ембиънт музика, предвидена специално за конкретната театрална среда и момент.

Литературата ще е слята с публиката, музиката и визията. Текстът не само ще зазвучава, но и ще се показва, ще придобие плът и лице. Ще се приближи до зрителите, няма да остане само на страниците на книга или пък на сцената: литературните образи ще слязат край публиката, обясняват организаторите.

И зрителите ще станат част от поетичния свят, в който има живот на кредит, будна кома, спални, детски градини, кецове, дупки в асфалта, реформи, местопрестъпления, литературни монаси, последно сатори в Париж, студ, наличия, липси, Снежина Петрова, дъжд, чадър, Борхес, семейство, опиянение, приятелство, разочарование, подадена ръка и близост.

Образите ще бъдат изговорени бавно, без избързване, за да донесат усещане, че думите все още помагат в създаването на общ, споделен и смислен свят.

Вход: 10 лв. (6 лв. за студенти, 3 лв. за студенти от НАТФИЗ).

Момчил Миланов е роден в София през 1968. Завършва Френската гимназия през 2005 и става лауреат на националната олимпиада по литература. Следва право в СУ "Климент Охридски". Специализира международно право и право на Европейския съюз в Страсбург в периода 2009-2010. През следващата година е приет за магистратура по международно публично право в Страсбург. Има публикации в "Една седмица в София", "Капитал Light" и "Монитор", liternet.bg и litclub.bg. В момента подготвя роман със заглавие "Невидимо присъствие" и книга в съавторство със Стефан Иванов – "Търси се". Поддържа блог – www.mlmilanov.blogspot.com

Радослав Чичев (1981) е завършил история в СУ "Св. Климент Охридски". Понастоящем е един от водещите на предаването "Аларма" по програма "Христо Ботев" на БНР. През месец март 2010 пиесата му "Колекционерката", заедно с "Гарванът" от Калина Попянева, печели първа награда на конкурса за камерна пиеса "Славка Славова" на "Театър 199".

Свири на бас китара в групите Кака Сяра и Дует Дворжак.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички