Billie Eilish и Finneas спечелиха "Златен глобус" за най-добра оригинална песен


Billie Eilish и Finneas спечелиха "Златен глобус" за най-добра оригинална песен

1072

На 7 януари, в Лос Анджелис, се проведе 81-ата церемония за наградите "Златен глобус", където за поредна година беше връчена и статуетка за най-добра оригинална песен.

Отличието получиха Billie Eilish и Finneas за емоционалната балада "What Was I Made For?", създадена за филма Barbie. Нежно изпятата и прочувствена песен служи като музикален фон за ключови сцени във филма, като същевременно подчертава важното послание в историята на Barbie. Това е втората победа на Billie и Finneas като през 2022 г. дуото спечели в същата категория за "No Time Тo Die", композирана за едноименната продукция за James Bond. Те излязоха заедно на сцената, за да приемат отличието. В речта си 22-годишната изпълнителка благодари на Finneas, на семейството си и на екипа, който стои зад Barbie: "Точно преди година ни показаха филма, а тогава бях в много труден и тъжен период в живота ми. Написването на тази песен сякаш ме спаси и в момента се чувствам невероятно щастлива и благодарна".

"What Was I Made For?" бе номинирана заедно с две други песни от саундтрака на Barbie - "I'm Just Ken" на Ryan Gosling и "Dance The Night Away" на Dua Lipa, както и "Addicted To Romance" на Bruce Springsteen от She Came Тo Me, "Peaches" на Jack Black от Super Mario и "Road To Freedom" на Lenny Kravitz от Rustin Eilish бе един от изненадващите изпълнители в саундтрака на хитовия филм, след като не бе обявена в първоначалния музикален състав.

Сингълът "What Was I Made For?" е номиниран за 5 награди "Грами", включително за  песен на годината, и беше поставена на 9-то място в класацията на Rolling Stone за 100-те най-добри песни на 2023 г. 

Както MySound.bg нееднократно писа, галата предстои в Лос Анджелис на 4 февруари.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички