Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

Британска реге легенда ни идва на крака


Британска реге легенда ни идва на крака

4221

Британската реге легенда Apache Indian ще пее за първи път в България по покана на пионерите от Zionlionz SoundSystem и с подкрепата на столичния клуб Mixtape 5, където ще се изяви на 27 април, събота.
 
С гостуването на Apache и неговата Karma Soundsystem ще отбележим и 9-тия рожден ден на ZionLionz - оригиналната реге формация на България.

Реге звездите от световна величина, които не са от Ямайка или с ямайски корени, се броят едва на пръстите на едната ръка: Gentleman, Alborosie, Alpha Blondy и Lucky Dube (светла му памет), Apache Indian. И ако Gentleman успяхме да видим на миналогодишния Spirit Оf Burgas, а за Alborosie и Alpha Blondy можем засега само да мечтаем, то случаят с Apache Indian е съвсем различен.

Най-сетне ще имаме шанса да усетим на живо Steven Kapur (Стивън Капур) (a.ka. Apache Indian) изпял една от най-култовите мелодии на 90-те (http://bit.ly/cE3oX3) и създал уникалната еклектична комбинация от ямайско реге и индийска танцувална музика "бангра", наречена Bhangramufin (бангра мъфин).

С  успешна над 20-годишна кариера, 5 световни турнета и 11 милиона продадени албума по света, Apache Indian има статуса както на реге легенда със 7 хит сингъла в Британската Топ 40 класация и десетки световни музикални номинации и награди, така и на суперзвезда в Индия.

Най-големият му успех е "Boom Shack-A-Lack" - радиофоничен танцувален шедьовър, използван в над 70 телевизионни програми по целия свят, който бе включен в както в саундтраковете на холивудски филми (Dumb & Dumber, Scooby Doo 2), и в плейлистите на всички български майнстрийм радиа. Често замесен в колаборации с легендарни артисти като Шон Пол, Дезмънд  Декър, Аша Бошле и т.н., Apache Indian не спира да обикаля планетата от Азия, през Европа, Канада и САЩ, до Япония като посланик на музиката, която има сила да  обединява култури и, разбира се, да нажежава до червено дансингите!

Към реге и денсхол експолозията ще се присъедини и пламенният реге глас на Zafayah, който наскоро се завърна от турне в Индия. MySound.bg неведнъж е обръщал внимание на е един от най-талантливите български реге изпълнители. Освен поет и музикант, той е и основен продуцент в първия български реге лейбъл - Roots Rocket. Съзнателният растаман определено ще се впише перфектно в атмосферата на вечерта и ще нажежи сцената до огнено червено, точно преди да излезе и гвоздеят на програмата - Apache Indian!

Междувременно ветераните в уърлд бийт категорията Global Vision Circle ще бъдат домакини на B-Side залата (малката зала) на Mixtape 5, където заедно с артистите от Karma Soundsystem ще въведат присъстващите в света на индийската танцувална мания, наречена Bhangra, в автентична атмосфера и визия от Индия.

Стремежът на организаторите е да обединят в рамките на една вечер и под покрива на един клуб всички почитатели на реге и уърлд музиката чрез неповторимо живо представление със световноизвестни артисти. За девета поредна година Zionlionz ще донесат на хората запазената си марка - позитивна вибрация (Positive vibes for da people).

Предварителна продажба на билети - в мрежата на Ticketstream.bg (http://bit.ly/10fyvkm) - 10 лв., 15 лв. в деня на събитието и на място.

Каси: "Строежа", бар "Петък", "Офис 1", "На тъмно", "Техномаркет", "М-тел", "Ориндж", TBI Credit.

(За достъп на непълнолетни лица прочетете тук: http://on.fb.me/YDzVEe)

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички