Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

Британската сензация Si Cranstoun гостува на Smugglers Swing Club


Британската сензация Si Cranstoun гостува на Smugglers Swing Club

4345

Smugglers Swing Club се завръща за нова доза винтидж емоции и танци в столичния клуб Mixtape 5 на 20 април.

Популярната поредица ще представи този път британската рок-ен-рол и суинг сензация Si Cranstoun & His Band. Събитието идва логично след изключителния успех на първите две издания от тематичната поредица партита. Още не сме забравили напълно изминалото експлозивно гостуване на The Correspondents, а сега е ред на следващото пътуване във времето. 

Към убийствените сетове на диджеите от The Smugglers Collective ще се присъедини и една от най-големите и актуални звезди на съвременната суинг и рок-ен-ол сцена. Si Cranstoun пристига директно от Лондон. Това ще е първото гостуване на певеца в България, след като покори винтидж фестивалите и сърцата на хиляди фенове по цял свят за по-малко от година. Хитовете му "Dynamo" (http://www.youtube.com/watch?v=fz2kgZqjvxE ), "50’s Pin Up" и уникалния кавър на "Reet Petite" на Джаки Уилсън (Jackie Wilson) (http://www.youtube.com/watch?v=jzVgylBEsF4) го превърнаха в сензация чрез Youtube и в може би най-горещия съвременен рок-ен-рол изпълнител в света.

Феновете на винтидж естетиката у нас отново ще се настанят в уютния будоар на магьосниците от Vintage Sofia, където ще се сдобият с безплатен грим и прическа. Възможността за снимка сред ретро декори също ще е част от адреналина. Присъстващите ще могат да се насладят на вълнуваща винтидж вечер в приятната компания на The Smugglers Collective, Si Cranstoun, любимото питие и Bushmills Brothers!

Събитието ще започне точно в 20.30 часа, Билетите са на цена 12 лева в предварителна продажба в разпространителската мрежа на Ticketstream и на касите на "Oфис 1", TBI Credit, "На тъмно", Technomarket, "Мултирама", "М-Тел", "Строежа", бар "Петък" и други. В деня на събитието и на място в Mixtape 5 пропускът ще струва 15 лева.

Smugglers Swing Club е едно от избраните Grolsch Pop Up партита, където характерът и независимост на бирата Grolsch разкриват изявен афинитет към винтидж естетиката.

"Истински и автентичен глас, засенчващ дори някои от великите соул певци на 60-те", е един от многобройните положителни отзиви за Si Cranstoun. За да го опишем накратко, ще кажем, че той е истинска модерна суперзвезда от Южен Лондон. С експлозивния си дебютен сингъл успя за броени месеци да се превърне в сензация и да възроди Златната ера на рок-ен-рола под светлините на прожекторите. Парчето "Dynamo" е плашещо заразителна, а пеенето на Si e прекалено добро, за да се опише с думи, единодушна е критиката.

Сравняван с великия Джаки Уилсън заради пленителния си глас, Si Cranstoun работи и композира точно като преди 60 години, когато певците са творили, продуцирали и записвали сами всички свои песни. Познат на феновете като половината от популярното брутанско дуо The Dualers, Si осъвършенства певческите си и композиторски умения лично при носителя на "Грами" (Grammy) Graham Lyle (написал едни от най-големите хитове за  Michael Jackson и Tina Turner). На живо освен със завидни китарни и вокални способности, Si Cranstoun е горд изпълнител и на енергични танцови хореографии, които самият той определя като смес между Джъстин Тимбърлейк (Justin Timberlake) и Gene Kelly.

Si Cranstoun & His Band започват сериозна дейност едва преди година, но благодарение на заразителната им енергия на живо и хитови песни бързо заемат местата на хедлайнъри на големите европейски суинг фестивали като The Big Rhythm Rumble (Германия), The Rhythm RiotАнглия заедно с Imelda May), както и легендарния Viva Las Begas (Лас Вегас).

http://www.sicranstoun.com/

The Smugglers Collective са родните пионери в сферата на музиката от 40-те, 50-те, 60-години, които за три години успяха да я направят част от нощния живот в България. Благодарение на тях нашите почитатели на този тип звучене се запознаха отблизо и с набиращото скорост електро суинг течение. Както MySound.bg отбеляза неколкократно, тандемът реализира няколко гастрола на бурлеска спектакли, популяризира понятието "винтидж", тиражираха първия по рода си български Pin-Up календар и уверено пише историята на своя Smugglers Swing Club
 
Проявата се провежда с подкрепата на Bushmills и Grolsch.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички