Броени часове до вълшебния концерт на Джейкъб Колиър с Мистерията на българските гласове


Броени часове до вълшебния концерт на Джейкъб Колиър с Мистерията на българските гласове

1423

Остават броени часове до първия съвместен концерт на мултиинструменталиста и носител на 6 награди "Грами" Джейкъб Колиър и световноизвестния български хор Мистерията на българските гласове.

Както MySound.bg вече огласи, дългоочакваното събитие предстои в зала 1 на НДК този четвъртък, 11 юли. Феноменалният музикант пристига у нас ден по-рано за репетиции и ще бъде с екип от 6-ма души. В изискванията му към организаторите преобладават здравословна храна, поднесена без пластмасови прибори и бутилки, и с грижа към природата.

С широка усмивка, с цветни дрехи и с огромно вълнение 29-годишният изпълнител споделя, че няма търпение да стъпи на сцената заедно с гласовете, на които се възхищава от мига, в който ги е чул и че "от тогава нищо вече не е същото".

Истинско музикално вълшебство очаква зрители и ценители в четвъртък вечерта, което се очаква да продължи поне два часа. Популярният музикант, известен с това, че обича и буквално дирижира "хор на публиката", е готов и за още спонтанни импровизации и "магии" заедно с гласовете на 20-те певици, които ще бъдат с него на сцената. Това ще се случи в третата обща част на концерта, в която хорът ще пее в две от неговите парчета. Той пък ще се включи по зашеметяващ начин в две от песните от репертоара на Мистерията. Преди това концертът ще започне с актуалната програма на нашия знаменит хор - "Гласове и струни", която е с участието на класическите музиканти от Quarto Quartet, Петър Миланов (китара), Калина Андреева (контрабас) и композитора и диригент Георги Андреев. Втората част ще бъде в ръцете на "чудото на музиката", както с право наричат Джейкъб Колиър. Гостът ще е пред и зад рояла.

Специално за събитието в София пристига и Дженифър Роуз – американска танцьорка и хореограф, която ще представи свои съвременни танцови интерпретация по време на някои от класическите песните на Мистерията на българските гласове. Дженифър бе част от юбилейния концерт на хора през 2022 г. в София, а присъствието ѝ на сцената и този път ще внесе още по-магично и нестандартно усещане.

Последни билети за концерта се продават в системата на Epay Go, а цената им е от 80 до 160 лв. според мястото в залата. Билетите в някои от ценовите категории вече са напълно изчерпани, а за най-големите фенове се предлагат и ВИП-билети в оркестрината.

Всички подробности за предстоящото събитие може да следите във Фейсбук ТУК.

Няколко изпълнения на Jacob Collier - тук:

https://www.youtube.com/watch?v=AzQKID8AUHM
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички