Bulgarian Cartrader с първи самостоятелен концерт в Sofia Live Club, завръща се със звездна номинация от Music Moves Europe 2024


Bulgarian Cartrader с първи самостоятелен концерт в Sofia Live Club, завръща се със звездна номинация от Music Moves Europe 2024

1453

След феноменалния успех, който пожъна по-време на третото издание на Sofia Live Festival, неповторимият Bulgarian Cartrader ще завърши европейското си турне с ексклузивен самостоятелен концерт в Sofia Live Club от 22.00 ч. на 11 ноември, събота.

Той е сред 15-те изключителни артисти, които бяха номинирани за наградите Music Moves Europe 2024 на фестивала BIME в Билбао неотдавна.

Освен първото самостоятелно гостуване на Даниел Стоянов, както е рожденото име на изпълнителя, датата бележи и годишнината от издаването на дебютния му албум "Motor Songs". За този специален повод, Bulgarian Cartrader е подготвил концерт, изпълнен с изключително позитивна енергия, истинско празнично настроение и незабравимо изживяване. Самият той признава, че с нетърпение очаква да отпразнува този специален ден заедно с феновете си в България.

Родните ценители на хубавата музика ще имат възможност да се насладят на блестящия талант и уникалното творчество на Bulgarian Cartrader, който отново ще заплени сцената, но в по интимна обстановка. Шоуто се очаква да бъде още по-впечатляващо и всеки пропуснал да го види по-време на Sofia Live Festival, получава шанс да поправи тази свой пропуск, коментират организаторите.

Зад личността на Bulgarian Cartrader се крие мозъкът и поетичното сърце на Даниел Стоянов, чиято бивша група Malky е добре позната на европейската музикална сцена. Даниел живее в Германия повече от 20 години. Свирил и работил много като музикант и автор на песни за Solomun, рапъра Casper и берлинската институция SEEED. Многократно е излизал и на една сцена с германската суперзвезда Xavier Naidoo.Bulgarian Cartrader е и изключително талантлив текстописец, който смело се освобождава от ограниченията на популярната музика и следва своя собствен път.

Билети могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim и партньорските каси.

Врати: 20.30 ч.

Music Moves Europe 2024 представиха номинациите на Bulgarian Cartrader (България), Fran Vasilić (Хърватия), Giift (Дания), Pearly Drops (Финландия), Zaho de Sagazan (Франция), Clock Clock (Германия), Arny Margret (Исландия), yunè pinku (Ирландия), Tramhaus (Холандия), Ash Olsen (Норвегия), Berry Galazka (Полша), Ana Lua Caiano (Португалия), freekind. (Словения), Ralphie Choo (Испания) и waterbaby (Швеция). Те са "изключителни таланти, изгряващи от европейския музикален небосклон, абсолютно готови да заемат централно място на сцената и да завладеят публиката по целия свят".

Наградите Music Moves Europe Awards (MME Awards) са призът на Европейския съюз, с който се отличават новоизгряващите изпълнители, които представят европейското музикално звучене на днешния и утрешния ден. Те имат за цел да ускорят международната кариера на новопоявилите се европейски изпълнители. Сред бившите носители на престижните призове са Stromae, Alyona Alyona, Rosalia, The Haunted Youth, Dua Lipa, Sans Soucis, Hozier, Meskerem Mees и Christine Аnd Тhe Queens.

Музикалните фенове в цяла Европа ще имат възможност да гласуват в уебсайта на Music Moves Europe Awards: www.mmeawards.eu, за да изберат носителя на наградата MME Public Choice Award 2024. Миналогодишната награда на публиката получи Jerry Heil от Украйна, който ще стане член на журито на Music Moves Europe Awards за 2024 г. "Като член на журито ще търся тези, които пеят от сърце" – споделя Jerry Heil. Петима изпълнители ще бъдат избрани за победители от международното жури, а един от тях ще бъде избран за Голямата награда. Всеки победител ще получи 10 000 евро, а носителят на Голямата награда на журито, ще получи и допълнителен ваучер за турне на стойност 5 000 евро. Победителят в категорията MME Choice Award 2024 ще получи 5 000 евро. Церемонията по връчването на наградите Music Moves Europe, на която ще бъдат обявени победителите, ще се състои на 18 януари 2024 г., четвъртък, на Eurosonic Noorderslag в Грьонинген, Нидерландия.

Всички петнадесет номинирани са поканени да свирят на ESNS, както и да се включат в обучителната програма на MME с най-добрите практики в музикалната индустрия, организирана от ESNS и партньорите на наградите MME: Liveurope, Yourope, Live DMA, IMPALA, Digital Music Europe, ICMP- CIEM, International Music Managers Forum (IMMF) и European Music Exporters Exchange (EMEE).

Music Moves Europe Awards са ключов елемент от усилията на Европейския съюз за подкрепа и популяризиране на европейския музикален сектор. Тя има за цел да даде възможност на изгряващите артисти и професионалистите в бранша, като същевременно насърчава единната и разнообразна европейска музикална сцена.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички