"Цар Лъв" се завръща на сцената в зала 1 на НДК


"Цар Лъв" се завръща на сцената в зала 1 на НДК

1873

След огромния успех на премиерното представление на "Цар Лъв" през април, хитовата продукция се завръща на сцената на зала 1 на НДК на 17 октомври, за да зарадва малки и големи с красивата история на Симба, новороденото лъвче на Цар Муфаса.

Песните на Елтън Джон и текстописеца Тим Райс с оригинална музика на Ханс Цимер "I Just Can't Wait Тo Be King", "Circle Оf Life", "Hakuna Matata", "Can You Feel The Love Tonight" и други покоряват сърцата на зрителите и спечелват две награди "Оскар" и един "Златен глобус" в средата на 90-те, когато излиза анимационния филм на "Дисни" "Цар Лъв". Едноименният мюзикъл прави своята световна премиера в Лондон през октомври 1999 година и оттогава освен че триумфира на световната цена, носи шесткратно повече приходи от анимационния филм.

Повече от две декади "Цар Лъв" привлича публиката в целия свят, което показва, че всички имаме нужда от красиви и добре разказани приказки за кръговрата на живота. Във всеки един човек живеят и доброто, и злото, и само ние решаваме кое от тях ще управлява.

На 17 октомври предстои невероятно зрелище за сетивата, обединило в завиден синхрон всички елементи на хитовия мюзикъл – от музиката, сценографията, костюмите, хореографията, сценичните боеве и 3D мапинга, до зашеметяващите изпълнения на равностойните артисти от сферата на всички сценични изкуства.

Мюзикълът "Цар Лъв" оживява на професионална сцена в България в мащабната продукция на Държавна опера Варна с оркестрация на Данко Йорданов и именити творци в постановъчния екип. Режисьор е Петко Бонев, диригент - Страцимир Павлов, сценичен дизайн и костюми - Ася Стоименова, сценично движение и пластика - Анна Пампулова, 3D мапинг - Лора Руневска.

Билети за изключително въздействащия и завладяващ спектакъл, който ще докосне сърцата на публика от всички възрасти, са налични в мрежата на Eventim и билетен център НДК.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички