ЧРД на Джеймс Блънт у нас


ЧРД на Джеймс Блънт у нас

4676

Джеймс Блънт (James Blunt) навършва 35 навръх концерта си у нас.

Както "MySound.bg" информира, шоуто му е от 20 ч. зала 1 на НДК.

Мултиплатинената британска звезда пристига за първи път в България по покана на "Болкан Ентъртейнмънт". В момента турнето на Джеймс минава през Южна Америка, а любопитното е, че тази събота към него на сцената ще се присъедини и големият Елтън Джон. Концертът на 24 януари, когато двете английски икони ще зарадват публиката заедно, е в Сантяго, Чили. След тази дата Джеймс Блънт ще има още пет изяви на далечния континент в Бразилия, Перу и Мексико.

След това той ще се завърне на Стария континент и ще започне своята източноевропейска обиколка. Стартът е в Москва на 12 февруари. Следват Финландия, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния и, разбира се, България. Точно след българската си дата Блънт ще посети и съседите ни в Сърбия.

Организаторите на концерта у нас разкриха, че засега музикантът е поискал да знае къде има музикални магазини в София, което вероятно означава, че ще се поинтересува от репертоара на български изпълнители.

Очаквайте скоро и нови подробности около концерта и изискванията на звездата, обявиха още от екипа на "Болкан Ентъртейнмънт".

Носителят на две награди BRIT и две "Айвър Новело", владетелят на всички чартове, дебютира през недалечната 2004 и оттогава не спира да вълнува феновете по целия свят със своя запомнящ се стил – микс от поп, рок и фолк. Тоталният хит, с който покори сърцата на милиони, е "You’re Beautiful". Освен вокален талант, Джеймс е и автор на песни, както и доста впечатляващ инструменталист. Само част от инструментите, на които свири са китари и пиано.

Блънт е първият, изравнил рекорда на Селин Дион, оставайки пет поредни седмици едновременно на върха в двете британски музикални класации – за сингли с “You’re Beautiful” и албуми - с дебюта си "Back To Bedlam" (2004).

Преди да атакува музикалния свят, той получва сертификат за пилотиране на самолет от 16-годишен. Бил е гвардеец в Британската армия и служи от страна на НАТО в Косово по време на конфликта през 1999. Там се запознава с хумантарната мисия на "Лекари без граници" и оттогава я подкрепя.

След дебютния мултиплатинен "Back To Bedlam", миналата есен Джеймс Блънт се завърна бляскаво с втори албум - "All The Lost Souls", и двата издадени у нас от "Орфей Мюзик"/"Warner Music".
 
"All The Lost Souls" е записван и миксиран в Ел Ей с продуцента Том Ротрок, работил и по “Back To Bedlam”. Някои от парчетата вътре са „тествани” по време на турнето на Блънт през 2006, а именно „1973”, “I Really Want You”, “Same Mistake” и “Annie”. Зад новия проект стоят и имената на Пол Биърд (клавиши), Бен Кесъл (китара), Малкълм Муур (бас) и Карл Бразил (барабани).

„За мен нямаше никакво напрежение. След като си продал над 11 милиона копия, знаеш, че вероятността да го направиш отново е минимална. Желаех да направя нещо, което наистина харесвам и което ще ме направи щастлив. Беше релаксиращо. Това ще е нещо, което ще покаже моето израстване и развитие като композитор и музикант, ще покаже развитието в личния ми живот", доверява изпълнителят.

Съвсем скоро той отново се изповяда пред милионите си фенове с нов сингъл, вече в ефир в България и в света. "Love, Love, Love" е включен в луксозното издание "All The Lost Souls Deluxe", което е факт на бъглагрския музикален пазар от ноември. В продукцията са и няколко съвсем нови песни.

На концерта у нас Джеймс Блънт ще представи както новия материал, така и всички хитове от предишните си албуми!

Билети (между 30 и 70 лв.): на касите на Билетен център, НДК, и мрежата на ticketstream.bg, включително "Office 1 Super Store".


Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички