Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България
Концертът на хардкор титаните Madbаll в София е напълно разпродаден
Интуитивно музициране в новия албум на Мирян Колев, представя го в "Топлоцентрала" на 9 октомври
Deadscape завладява сцените в Пловдив, Бургас и София с новия си албум "State Of Decline"
В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо
Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз". Очакваме доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares
Никос Вертис разпродаде за трети път най-голямата зала в София
Концерт с вълшебната музика от филмите на Disney
Първият концерт на Café del Mundo у нас е разпродаден

Чус и Димас: готин хаус с иберийски полъх


Чус и Димас: готин хаус с иберийски полъх

1863

Ако парти сезонът в "Ялта" беше рестартиран официално със сета на Санди Ривера (Sandy Rivera) в края на януари, то неговото истинско начало, според мен, се състоя в нощта срещу събота.


Първите признаци, че пролетта се задава - макар и отдалеч, донесоха иберийските диджеи Чус (Chus) (на снимката) и Димас (Dimas), известен още и като -Ди-Формейшън (D- Formation).

Мисля, че именно те първи започнаха да събуждат родните клъбъри от зимния, изпълнен с минусови температури, сън. Въпреки че и двамата са много добре познати на българската публика, топлият испански хаус винаги изненадва и покорява, заради което диджеите винаги са добре дошли на наша територия.

След кратък преглед на форумите за хаус музика в нашето нет пространство, прочетох доста упреци към Димас - че едва ли не организаторите на партитата в "Ялта" били стигнали дъното, канейки гост като него...

Вярно е - златното време на Димас бе преди 5-6 години, когато саундът му беше определящ за световната електронна сцена. Обратно на тези мнения обаче, популярният клуб вчера беше фрашкан с народ и от един часа след полунощ до доста след три огромното количество хора с бе превърнало в една енергийна парти маса, която не спираше да се поклаща на перфектно водения от Димас тек хаус сет. За да застане след това на пулта злият жокер на българската хаус сцена – Чус, който да събори картонените кули, за да започне да строи с тухли.

Испанецът е идвал доста пъти в България и преди, когато беше неразделен със Себалос (Ceballos), а и по-после, когато вече двамата пускаха отделно. Неведнъж е бил в София за алтернативно парти на някое друго голямо име и е правил така, че на неговия сет да се съберат повече почитатали, а колегата му - въпреки уж по-звездното име, да врътка пред 10-20 души в другия край на София. Но феновете на хауса не можеш да ги излъжеш.


Да обяснявам какъв е Чус зад пулта би било еретично – все едно да ви разказвам трите части на "Матрицата", че и да ви питам знаете ли кой е главният герой.

Партито бе страхотно: бляскава атмосфера, шармантни танцьорки и готин хаус с иберийски полъх...

Топлите дни се задават.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички