Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне "!Удивителни Въпросителни?"

Cypress Hill на Elevation Music Festival 2012


Cypress Hill на Elevation Music Festival 2012

4803

Огромни!

Няма друга дума за начало на какъвто и да е текст, в който ще бъде споменато името Сайпръс Хил (Cypress Hill).

Почакахме доста, поради цялостното изместване на програмата (миналата година - вятър, тази - малко дъждец), но както е казано - хубавите неща отнемат време. Всъщност почакахме около година след предното издание на Elevation, когато трябваше да ги чуем и видим на живо.

Е, тук сме вече, в авиобазата на Доброславци. Успяхме да се вредим в заграждението точно пред сцената и сме в очакване. "Зелен" дим и масова истерио-еуфория цари навсякъде при появата на Би-Риъл (B-Real) и Sen Dog на сцената. Зад тях: на пулта - Julio G., който ни накара буквално да зяпнем, и на перкусии - човекът с най-бързите ръце - Eric "Bobo".

Май все още не е измислена подобна дума, но определено трябва да има такава. Става въпрос за истинско фенство, искрено съпреживяване и респект. Умишлено от време на време оглеждах полудялата тълпа, побиваха ме тръпки от цялата емоция, изписана на лицата им и всички вдигнати ръце. "Тhrow Your Hands In The Air"!

Близо 25 години от създаването на групата, девет албума и едно ЕР по-късно, невъзможно изключение ще е да познавате човек, който не знае поне "Tequila Sunrise", "Inasane In The Brain" или "Hand On The Pump" (които, впрочем, чухме снощи). Дим и огън на огромния екран зад хип-хоп гигантите допълват визията им. Както и Ерика Баду (Erykah Badu), която излезе на сцената и прегърна Би-Риъл и Sen Dog.

И като стана въпрос за дим... "I Wanna Get High" и "I Love You Mary Jane" се припяваха от цялата публика. Със сигурност "Here Is Something You Can't Understand" не е реплика, която може да бъде казана по адрес на зеленото чудо.

От отнасящото, леко spooky звучене на песни като "Illusions" и характерните латино елементи, директно се хвърляме в един по-тежък свят. Свят, където съществува понятието "рап рок" или "хардкор рап" и дълбокият бас е идеалното допълнение към уличните рими. Изпълнението на "How I Could Just Kill А Man" (абсолютно успешна колаборация с Rage Against The Machine, както и песни от сравнително скорошния съвместен проект с дъбстеп величието Rusko - "CypressX Rusko", докара тълпата до екстаз. "(Rock) Superstar" и това е краят.

След думите "Cypress Hill завинаги!" (това трябва да го помним), обещаха, че ще се върнат в България. Снимки от Elevation - в секцията "Галерии".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички