Дами канят в царството на фламенкото. Пианистката Миранда Фернандес ще гостува в София със своето трио


Дами канят в царството на фламенкото. Пианистката Миранда Фернандес ще гостува в София със своето трио

1022

Пианистката Миранда Фернандес ще гостува в София със своето трио със специалното участие на танцьорката Марина Валперсин в Sofia Live Club от 20.00 ч. на 15 септември.

Те ще представят новия ѝ проект "88-М", посветен на жените във фламенкото. Стилът на пианистката от Каталуния е съчетание на няколко жанра - фламенко, джаз и латино музика. Миранда е повлияна от големите фигури в джаза, сред които пианистите Чък Къриа и Чано Домингес и великия Пако де Лусия и въпреки младостта си, вече е свирила като солистка в престижните зали и театри Palau de la Música Catalana, L'Auditori de Barcelona, Konserthuset Stockholm и в Nou Barris Flamenco Festival. В настоящия си проект "88-М" Миранда Фернандес проследява историята на жените във фламенкото и се стреми да подчертае женската роля в света на фламенкото. Тя  се прекланя пред всички жени изпълнителки в този жанр, които е трябвало да се борят сами, за да преодолеят наложените културни стереотипи, дискриминацията и обществената принуда на своето съвремие.

Независимо от трудностите те са преобърнали разбирането ни за фламенкото и са допринесли за развитието му и превръщането му от традиционен стил в модерен синкретичен жанр, който се вдъхновява от различни други изкуства - такова, каквото го познаваме днес. Те участват в този процес и са се превърнали в основни фигури за фламенкото, пътеводна светлина за новите поколения.

В този проект пианистката съчетава модерното с традиционното с помощта на Кристина Лопес - вокал и електроника (позната на българската публика от гостуването ѝ с групата Фадо Виоладо) и Лукас Балбо - перкусия като специално за настоящето турне се включва и изразителната фламенко танцьорка Марина Валперсин.

Повече информация - на страницата на Jazz Plus Concerts.

Билети - в мрежата на "Ивентим" и в "Дюкян Меломан", както и он-лайн https://www.eventim.bg/…/miranda-fernandez…/performance.html

Турнето ѝ на Балканите е подкрепено от Институт Рамон Люл и е част от Green Tour programme. Концертът се радва и на подкрепата на Посолството на Испания в София.

Кратко видеопредставяне - тук:

https://youtu.be/EbCDw1oSTo4

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички