Фънки триото Greesh ще открие за Fun Lovin’ Criminals
Ансамбъл Тракия отбелязва 50-годишния си юбилей с гала-спектакъл
Първо гостуване на Cytotixin в София. Минифестивала откриват Cannibe, Menstrual Cocktail и The Devil Says Arlekino
Силата се пробужда: "Halo", емоционална рецепта за себепознание на Jean Mar, в столичния клуб "Тънка червена линия"
Британските дръм-ен-бейс звезди Kosheen на 25. Празнуват и с българските ценители в столичния клуб Joy Station
Легендарната сръбска пънк-рок банда Pekinska Patka с първи концерт у нас, българските Нови Цветя и НеЩо Цветно ще открият вечерта
Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България
Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България
Концертът на хардкор титаните Madbаll в София е напълно разпродаден

Дамското шугейз/нойз-рок дуо No Joy на Аларма Пънк Джаз


Дамското шугейз/нойз-рок дуо No Joy на Аларма Пънк Джаз

3825

Дамското шугейз/нойз-рок дуо No Joy от Монреал ще гостува в България по покана на "Аларма Пънк Джаз” и Indioteque в кино "Влайкова" от 19.30 ч.на 22 ноември, петък.
 
Концертът в София е част от европейското турне на групата, представящо новия ѝ албум "Wait To Pleasure", който излиза три години след впечатлилия северноамериканската инди-сцена "Ghost Blonde" (2010).

Билети в системите на Tixgate, Ticketplus и Eventim, на касите на EasyPay в цялата страна и на място в "Дюкян Меломан" 12 лв. (предпродажба) и 15 лв. (на входа на киното в деня на концерта).

Актуалният проект на No Joy е посрещнат с позитивни отзиви от музикалната преса, която сравнява изпълнвителките с My Bloody Valentine, Jesus & The Mary Chain, Cocteau Twins и Ladytron. Творбите на No Joy са издавани от Mexican Summer, лейбъла на Kurt Vile, Washed Out и Best Coast, чиято вокалистка Бетани Косентино ги обявява за "най-добрата група в света" в Twitter.

No Joy са създадени през 2009 от Джасмин Уайт-Глуц от Лос Анджелис и живеещата в Монреал Лаура Лойд, които се запознават онлайн и започват да създават музика от дистанция. Двете впоследствие се установяват в Монреал, а eдно от ключовите им сценични появявания е с Грант Харт от Husker Du. Само година след първите имейли, дебютният "Ghost Blonde" е факт. На настоящото турне групата пътува като квартет, като другите двама музиканти освен Джасмин и Лаура са Гарланд Хастингс (барабани) и Майкъл Фарски (бас).

В София преди No Joy на сцената ще излезе друго дуо, но от Македония. Demek са Саша Павлович, басист на Suns, създател на легендарното радиошоу Radio Bagdad и бивш член на Bernays Propaganda, и основателят на Bernays Propaganda и XaXaXa Васко Атанасоски.

Другата подгряваща група, която организаторите пазеха като изненада, е Rosenquarz E.U.E.R.P.I. Orchestra (София/Мюнхен/Свищов/Трявна), дарк-ембиънт-блус колаборация на добре познати от различни издания на "Аларма" формации като Rosenquarzexpress, E.U.E.R.P.I. и Радиоактивните вълци.

Това е поредният концерт, организиран съвместно от "Аларма" и Indioteque. През последните две години по тяхна съвместна покана в София са гостували No Age (САЩ), Handsome Furs (Канада), Jeniferever (Швеция), Sister Gracie (Великобритания), Dirty Beaches (Канада).

А ето и какво казват световните медии за No Joy:

"Те са от тези групи, които реновираха един жанр като шугейза не заради носталгията, а за да го придвижат напред с нови идеи" (Allmusic, 4,5/5)

"В новия си албум тe показват още по-голяма увереност в силите си" (Pitchfork, 8.0 /10)

"Най-добре е просто да усилите максимално и да оставите буреносните звукови вълни да ви отнесат" (The Line Оf The Best Fit)

Началният час на концерта е малко по-ранен от обичайния – 19.30 ч., като Demek и Rosenquarz E.U.E.R.P.I. Orchestra ще открият в 20.00 ч., а шоуто на No Joy ще започне точно в 21.30 ч.  Афтърпартито е в Neu Berlin на "Султантепе" 18.

Кино "Влайкова" е на улица "Иван Асен II" 11.

Повече на:
https://www.facebook.com/alarmafest


Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички