Димитър Йосифов подари новия си албум на Силви Вартан


Димитър Йосифов подари новия си албум на Силви Вартан

4951

Българският майстор на италианския шлагер Димитър Йосифов подари новия си албум на примата на френската естрада Силви Вартан (Sylvie Vartan) при пристигането на певицата в София за големия й концерт в зала 1 на НДК, съобщиха от музикалния Интернет портал „БГ естрада”.

Родената в село Искрец изпълнителка на оригиналната версия на хита „Тази вечер аз съм хубава” с интерес прие диска „Volare – Димитър Йосифов пее Доменико Модуньо”. Албумът събира най-хубавите песни на големия италиански музикант, изпълнени от нашенеца. Проектът бе издаден в Италия през лятото, а отскоро е и на родния музикален пазар.

Димитър Йосифов и Силви Вартан се срещнаха отново след като са прекъснали връзката си преди 45 години.

„През есента на 1963 участвахме на студентски фестивал в Лил заедно с оркестър Балкантон и певицата Росица Николова – първата съпруга на Милчо Левиев. Люба, която беше танцьорка в нашия ансамбъл и съпруга на Деян Тимнев – дългогодишен тонрежисьор в студиото на "Балкантон" и тромбонист в оркестъра, беше приятелка със Силви Вартан от детските им години. Люба не я пуснаха да пътува с нас, тъй като баща й беше в Белене. Тя изпрати по мен един подарък за Силви. Беше избрала една кукла с българска носия в оригинално пирографирана кутия, много добре направена. По това време Силви снимаше с Джони Холидей филма „Търсете идола”, който сега показват и на „Киномания”. Аз я чаках при родителите й, които бяха много любезни. Тя се прибра доста късно, но успяхме да се видим и да й предам подаръка лично. Направиха ми силно впечатление ръцете на баща й, които бяха свити от артрит – по това време той работеше в Халите в Париж и посред нощ е бъркал с голи ръце в леда, в който се съхраняваха месата и рибата”, върна лентата на спомените пред „БГ естрадаДимитър Йосифов.

При първото идване на Силви Вартан в България след демократичните промени, той не успял да осъществи контакт с нея и е щастлив, че най-после са успели да се видят отново след 45 години.

Певецът разкри още една любопитна подробност, която го свързва със звездата - че има вила между Своге и Искрец – селцето, в което е родена Силви Вартан.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички