Джаз принцесата Diana Krall работи върху следващ албум


Джаз принцесата Diana Krall работи върху следващ албум

3951

Джаз звездата Даяна Крол (Diana Krall) подготвя нов албум.

Записът ще носи заглавието "Glad Rag Doll" и ще бъде издаден от Verve Music на 25 септември. Дискът е продуциран от известния T-Bone Burnett, оставил почерк в саундтрака на "О, братко, къде си?", в проектите на Алисън Краус (Allison Krauss), Робърт Плант (Robert Plant) и много други. Записът разкрива певицата в нова светлина.

"Glad Rag Doll" е ободряващо и авантюристично откритие на нови звуци, инструменти и музиканти, което зарежда с нежност и интимност. Проектът е естествено развитие на таланта на носителката на множество призове "Грами" (Grammy). С подкрепата на барабаниста Jay Bellerose и басиста Dennis Crouch, именитата канадка успява да включи едно от най-жизнерадостните си изпълнения на пиано, записвани до момента.

"Впуснахме се в процеса така, сякаш песните бяха композирани едва вчера. Не исках да записвам с поглед към миналото или да правя музика от определен период", споделя Даяна - джаз богиня, пианистка и съпруга на знаменития Елвис Костело.

Някои от песните, включени в албума, могат да бъдат определени като музика от 20-те или 30-те, но със звучене от 21-ви век.  Такава например е интерпретацията на класиката на Pomus, "Lonely Avenue" (записана за първи път през 50-те), или пък шедьовъра "Let It Rain" на Джийн Остин (Gene Austin).

Още - на:

www.dianakrall.com.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички