Две групи разкъсват името Сахара!


Две групи разкъсват името Сахара!

10393

Два проекта с едно и също име - Сахара, се подвизават в публичното пространство напоследък.

В първия са трите девойки, събрани от "Жокер Медиа". Това са Ивелина, Нина и Боряна, актуални покрай участието в БГ "Евровизия".

Членовете на другата Сахара са поп-фолк певицата Андреа, Кости и ямаецът Ленъкс Браун, информираха преди дни от агенцията "VIP Communication".

"Европейска практика е преди да се регистрира име на артистична формация, да се направи проучване, при това не само за рамките на страната, от която излизат артистите. През лятото на миналата година "Жокер Медиа" направи такова запитване чрез патентен адвокат и от няколкото имена, които бяхме посочили като предпочитани, само за Сахара ни бе отговорено, че няма регистрация и може да бъде избрано за име на новата формация", каза "MySound.bg" Анжелина Георгиева, мениджър на "Жокер Медия".

Тя бе истински изненадана от вестта за двете групи с едно и също име.

"Кое е истинското трио Сахара ли? То е ясно! А от "Жокер Медиа" досега "не са постъпили коментари за едноименния състав" по простата причина, че никой не ги е потърсил", допълни тя по повод прибързани писания в някакъв си сайт.  

Документите за регистрация на името Сахара са подадени през месец септември 2008, уточни Георгиева.

"Последва голяма медийна кампания за старта на новата група. Бяха купени и две песни от "Вирджиния Рекърдс", в договора за които също бе упоменато името на изпълнителите. С една от тях Сахара участва на БГ финала на "Евровизия". Бе направен и клип на песента. В последните два месеца достатъчно се шуми около името на групата, за да се счита, че тя е неизвестна. Наистина става въпрос за различни музикални жанрове, но в случая това е въпрос и на елементарна обща култура", обобщи тя.

Първата песен на триото е “Strictly For Us”, която е от каталога на "Universal Music". А с другата - "Don't Kiss For Money", формацията взе участие в надпреварата за "Евровизия". Режисьор на клиповете към тях е СашоСреброто (екс Мангасарян). (Виж "Don't Kiss For Money" в нашата секция "Видео").

В същото време поп-фолк певицата Андреа и Кости се канят да щурмуват "МTV" с албум на английски под името Сахара.

"Триото Сахара, което вече завладява меломаните в цял свят с хитови парчета, носи гореща българска следа", отбелязаха пък от "VIP Cоmmunication".   

Звездата на "Пайнер" - Андреа, поднесе поредна изненада на феновете си, като заедно с Кости тайно подготви музикален проект на английски. В него ще рапира ямаецът Ленъкс БраунБупи (нашумял в Холивуд като дубльор на Уесли Снайпс). Те излязоха на световния пазар като група Сахара. Първото им английско парче, по чиято българска версия - „Избирам теб”, феновете вече полудяха, се нарича “Tialle”. Андреа вече засне клипа с версии на двата езика, а премиерата му ще до броени дни", поясняват от агенцията.  

Поп-фолк дует № 1 на годината, според призовете на "Планета ТВ", до броени дни влиза в студио, за да запише първия си албум с парчета на английски  език.

Със старта на новия проект, който ще даде сериозна и дълго чакана заявка за пробив на български изпълнител на световната музикална сцена, Кости стана официален продуцент на певицата извън границите на страната.    

Междувременно изпълнителката на хита „Само мой” усилено работи по нови български песни. В началото на лятото ще е готов и вторият й самостоятелен албум.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички