Дългоочакваният нов албум на Rush - догодина


Дългоочакваният нов албум на Rush - догодина

5424

Дългоочакваният нов албум на Ръш (Rush) ще носи заглавието "Clockwork Angels".

Двайсетият студиен проект на знаменитото арт рок трио ще се появи официално през 2012 чрез Roadrunner Records. Лейбълът c удоволствие обяви сътрудничеството си за цял свят с Anthem Records, в т.ч и за Ръш. Бандата ще бъде издавана през Anthem/Universal Music единствено в родината й - Канада.

"Страшно много уважаваме Roadrunner Records и това, което Cees Wessels и Jonas Nachsin са изградили на световно ниво. Години наред Roadrunner отправяха покани към групата и сега Tom Lipsky предложи сделка, която беше добра и дойде в точното време. Искахме да сме част от лейбъл, който се фокусира върху рок жанра, а Roadrunner е именно такъв", коментира Ray Danniels, мениджър на Ръш.

"В един друг живот, преди повече от 30 години, работих с Ръш и техния страхотен мениджърски екип. Най-накрая групата е част от лейбъла Roadrunner и това за мен е сбъдната мечта. Благодарен съм на Ray Danniels за доверието му в това ново партньорство", каза Cees Wessels, директор на Roadrunner Records.

"Ръш по традиция показват отлични постижения и независимост, както в студиото, така и по време на концерти, и днес са толкова продуктивни, колкото са били и във всеки един друг момент от тяхната кариера. Развълнувани сме, че ще бъдем техни партньори", не крие Том Липски (Lipsky Music LLC), който е посредникът в тази важна за Roadrunner сделка. 

Първото, което Ръш ще издадат чрез новия си лейбъл, ще бъдат различни формати с лайв изпълнения, записани по време на тяхното изключително успешно турне, озаглавено Time Machine, което приключи по-рано това лято. Повече детайли за проекта ще бъдат разкрити през идните седмици. 

Ръш Геди Лий (Geddy Lee), Алекс Лайфсън (Alex Lifeson) и Нийл Пиърт (Neil Peart), имат повече от 40 милиона продадени албума в цял свят и безброй разпродадени турнета. Групата е не само една от най-изобретателните и завладяващи в историята на рока, но и до ден- днешен остава една от най-известните. RIAA я сертифицира като третата в света формация с най-много последователни студийни албуми, достигнали златни/платинени продажби, като единствено Beatles и Ролинг Стоунс (The Rolling Stones) я превъзхождат в това отношение. Обширният каталог на знаменитите канадци включва класики като едноименния им дебют от 1974, албума "2112" (1976), "Moving Pictures" (1981), "Test For Echo" (1996) и "Vapor Trails" (2002). Последният студиен албум на Ръш - "Snakes & Arrows", е от 2007. Той дебютира под #3 в класацията Billboard 200, превръщайки се в най-силния дебют в класациите за групата от 1993 насам и отбелязвайки нейния 11-и албум в "Топ 10" на САЩ

Като допълнение към комерсиалния успех, Ръш са отличени и с редица награди Juno и многобройни номинации за "Грами" (Grammy), включително за успешния документален филм Rush: Beyond The Lighted Stage на тазгодишната галавечер на наградите. Списание Rolling Stone публикува обстоен материал, проследяващ хронологически кариерата на групата. "Вярно е, че днес Ръш не означава това, което означаваше през 76-а или дори 96-а. Сега може би означава дори нещо повече", отбелязва изданието.

Roadrunner Records е компания, основана в Холандия през 1980, която си е заслужила мястото на един от най-бележитите международни независими лейбъли. Roadrunner се утвърди основно като лейбъл за хард рок, а днес може да се похвали с разнообразие в каталога си от артисти. Звукозаписната компания постигна успех, подписвайки с мултиплатинени изпълнители като Nickelback и Slipknot, платинените Theory Оf А Deadman, златно серфицираните Stone Sour и Killswitch Engage, както и с модерните тежки банди Korn, Dream Theater, Megadeth, Trivium и Опет (Opeth). Към момента каталогът на Roadrunner включва и Лени Кравиц (Lenny Kravitz) (чрез партньорство с Atlantic Records), а също и разнородни изпълнители като Young The Giant, The Parlor Mob, Black Stone Cherry и Airbourne.
 
Loud & Proud Records, съвместен консорциум с Roadrunner, представлява утвърдени рок, метъл и блус имена като Rob Zombie, Lynyrd Skynyrd, Kenny Wayne Shepherd, Стив Милър Бенд (The Steve Miller Band) и Кис (KISS) (за Европа и отделни територии).

Още - на:

www.rush.com.

www.roadrunnerrecords.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички