Една година без Васко Пармаков!


Една година без Васко Пармаков!

4534

На 8 юни в Sofia Live Club ще си спомним за големия български джазмен Васил Пармаков, който отлетя към звездите преди година.

Концертът в негова памет е под наслов "Една година без Васко!", а произведенията му ще бъдат изпълнени от брилянтните музиканти Веселин Веселинов Еко (бас), Стоян Янкулов (барабани), Мирослав Иванов (китара), Васил Спасов (пиано) и Иван Лечев (цигулка).

Освен красивата си музика, Васко ни завеща и изключителна литература. Благодарение на синa му – Петър Пармаков, до нас достигнаха неиздавани творби. По време на концерта ще бъдат представени посмъртно втората книга на Васил Пармаков, озаглавена "Аз съм вашите обувки". Редактор е Любен Дилов-син, а специално посвещение в нея остави и Ицхак Финци, негов близък приятел и колега-артист:

"Васил е човек с изключително чувство за форма. Ето, казвам човек, а не музикант. Т.е. каквото и да прави – да чете, да пише, да композира, да свири – той има таланта да се опива от формата. Така и усещам неговите "отчаяни" есета. Винаги, винаги съм ги възприемал като опити (есе на френски е опит, нали) да стигне до максимума на песимизма. До върховете на безизходното. До майсторството на мрака. И това е, което най-много ме е разсмивало. И съм му го признавал и приживе и съм наблюдавал как го радва такова разбиране на неговото лукавство."

На концерта "Една година без Васко!" премиера ще имат и последните му аудиозаписи, благодарение на музикантите, работили с него в джаз групата Zone C. Дискът включва пет негови произведения, неиздавани преди смъртта му.

Приходите от билетите, с изключение на хонорарите в рамките на събитието и дължимите данъци, ще бъдат дарени на "Дом за ветерани на културата и изкуствата" в София – кауза, която семейството и приятелите вярват, че Пармака би подкрепил.

Билети - в мрежата на ticketportal.bg на цена от 10 лв.

Събитието се осъществява с любезното съдействие на Sofia Live Club и Петър Коев.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички