Емели Санде с първи концерт в България


Емели Санде с първи концерт в България

1119

Шотландската соул звезда Емели Санде (Emeli Sande) идва за първия си концерт в България - ще е пее в зала 1 на НДК от 20.00 ч.  на 10 юли, обявиха организаторите от Joker Media.

Светът добре познава нейния глас. Независимо дали сте чули силата му на церемониите по откриването и закриването на Олимпиадата през 2012 година или сте му се наслаждавали по време на някой от безбройните ѝ разпродадени концерти по целия свят - няма как да се сбърка.

Изпълнителката на мегахитовете "Next To Me" и "Diamond Rings" е родена в Съндърланд, Великобритания, на 10 март 1987 г. Композира първата си песен на 8 години, но започва да пее на 15, като спечелва конкурса Choice FM. Въпреки това все още не е сигурна в музикалните си възможности и започва да учи медицина.

Докато е на студентски стаж, майка ѝ изпраща нейни записи на BBC. В края на годината се оказва, че тя е сред четиримата млади изпълнители, избрани от радиостанцията да изнесат концерт. Там се запознава с продуцента Шахид Хан, известен като Ноти Бой. Творческият им тандем е изключително успешен и една от първите им песни "Diamond Rings" се класира в първата десетка на британската класация за сингли през лятото на 2009 г.

Емели композира и за редица звезди – Риана, Алиша Кийс, Алиша Диксън, Черил Коул, Тайни Темпа и Лиона Люис. През 2011 г. е обявена за най-обещаващ нов талант от критиката на британските музикални награди, а през 2013 г. грабва две статуетки "Брит" – за най-добра британска изпълнителка и най-добър албум.

На 26 години Емели Санде подобрява рекорда на The Beatles – за най-много поредни седмици в Топ 10 на британската класация за албуми. Нейният дебют "Our Version Of Events" е в чарта 63 седмици. Дотогава най-дълго време в Топ 10 е бил албумът на Ливърпулския квартет "Please Please Me" – 62 седмици през 1964 г. През 2017 г. Санде получава наградата на Brit Awards за най-добра британска соло изпълнителка. Емели Санде има пет студийни албума. Най-новият е "How Were We Тo Know" (2023), последвал високооцененото от критиката издание "Let’s Say For Instance" (2022).

"Любовта може да те замая, да разбие сърцето ти. Прави те малко луд. Изпраща те на шеметни върхове, после... съкрушителни спадове" - това е, което Емели Санде споделя емоционално в "How Were We To Know". 11-те песни изследват интимните срещи с любовта във всичките форми, заедно с риска, необходим за преследването ѝ. "След като си бил наранен, е много трудно да събереш парчетата отново и да си позволиш да бъдеш уязвим - казва Санде - Така че мисля, че тези песни изследват смелостта на любовта и да обичаш другите, но също и себе си. Тези песни бяха части от пъзел, който трябваше да сглобя, и сега ми се струва, че е подходящият момент да ги споделя. Това са моите истории, историите на един безнадежден романтик".

Билети може да откриете ТУК.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички