Фен посвети песен на Лили Алън


Фен посвети песен на Лили Алън

5052

Фен записа песен, посветена на Лили Алън (Lily Allen) и я качи в Интернет.

Дан Бул (Dan Bull), самият той музикант, е използвал инструментала на парчето на певицата „22” за да запише своята „Dear Lily”.

Изпълнението представлява отворено писмо към Лили Алън, която напоследък се прочу особено с подкрепата си за сурови мерки срещу потребители, теглещи незаконно съдържание, включително спирането на Интернета им само по подозрение, без съдебна присъда и надлежни доказателства.

В парчето Дан укорява вокалистката, че е излъгала за статуса си на независима певица, докато всъщност записва за мейджър лейбъл. Той признава, че харесва музиката й, но се възмущава от нейните думи, че тегленето от Интернет ще върне музикалния бизнес в ледниковия период, защото изпълнителите няма да правят музика. Фенът припомня, че фолк музиката е съществувала от времето на пещерния човек и я има дори и днес без всякакви авторски права.  

Един изтеглен от Интернет файл не е равен на една изгубена продажба, напомня още Дан. Ако спреш дърпането на файлове, няма да ме накараш да платя – само ще ми попречиш да пращам твоите песни на приятелите си, казва той. А от това всички губят. Близките ми губят досега с твоята музика, а ти губиш уважението на своите фенове, които установяват, че пееш единствено заради парите. 

Върнете музиката обратно на хората, зове Дан Бул. И не ми говори, че споделянето е кражба – аз нищо не съм ти взел. Използвал съм твоята мелодия, за да споделя с хората колко много харесвам музиката ти. Първо изтеглих парчетата ти безплатно, а после купих на майка ми твоето CD. И тя също го хареса и не престава да ми го казва. И всичко това – защото пиратствах mp3, разказва фенът.

В парчето Дан Бул се възмущава и от Мат Белами, вокала на Мюз, който твърди, че хората като Дан не били всъщност фенове, а напротив – били най-големият враг на музикантите. И това, след като аз съм платил такива суми да гледам Мюз на живо през последните години, че с тези пари сигурно бих могъл да им построя музей, възмущава се Дан. Според Мат пиратството убивало... музиката на живо?! Ми дайте тогава да забраним и CD-а, за да почнат хората да ходят по концерти, предлага фенът.

Скъпа Лили, защо си толкова глупава?, пита в многократно повтарящия се припев Дан. В послепис той изразява надежда, че Алън ще продължи да се занимава с музика и я съветва да остави на мира пиратството, което не е толкова проста тема, колкото някои се опитват да я изкарат, а да се погрижи повече за продажбите си.

Клипът на парчето, качено в „ЮТюб”, е гледан само за седмица от над 200 000 души и получи огромна популярност във всички световни медии. 

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички