Феноменът на китарата Естас Тонне ще свири в София на 17 октомври


Феноменът на китарата Естас Тонне ще свири в София на 17 октомври

2194

Пет години след като завладя сърцата на българската публика, Естас Тонне най-после идва за нов концерт в София.

Шоуто, част от голямото турне на феноменалния китарист Rhythms Оf Change, предстои в зала 3 на НДК на 17 октомври. То е организирано от радио "Тангра Мега Рок" - първото от концертната серия тази година.

Наричат Естас Тонне "бог на китарата", но самият той определя себе си просто като "съвременен трубадур". Негова музиката вплита множество култури, а изпълненията му на живо са невероятно и духовно преживяване. Клиповете му са гледани от милиони хора от цялата планета.

В тази обиколка струнният корифей се представя на сцената с още двама музиканти - Конрадо Молина (перкусии) и Ернан Суарес (нгони, флейта, перкусии).

Естас Тонне - по паспорт Станислав Тоне, е роден в Украинската съветска социалистическа република на 24 април 1975 година. Той е от еврейски и немски произход. Започва да свири на китара на осемгодишна възраст и учи класическа музика в местното музикално училище. След като семейството му се премества в Израел през 1990 г., Тонне спира да свири за 11 години. През септември 2001 г. се премества в Ню Йорк и продължава с музиката – свири на китара в дуо с цигуларя и уличен музикант Майкъл Шулман. Открил своята страст към музиката, Естас Тонне започва околосветско пътешествие, продължаващо и до днес.

Неговата музика е отражение на безбройните му походи, вплитащи нежността на класиката, огнената страст на фламенкото и парещата душа на циганските ритми. Той не принадлежи към никоя държава, защото талантът му е космополитен.

Виртуозът участва и във филмовия проект "Времето на шестото слънце", където е в ролята на странстващ трубадур, разпространяващ послание за обществото, докато преживява промяна вътре в себе си. Нерядко се изявява на улични, йога, арт или други пърформанси.

Шоуто започва в 19.00 и ще продължи три часа.

Билети с цена 80 лв. - екслузивно в системата на EpayGo и на всяка каса на EasyPay в страната. Деца до 7 години влизат без билет. В деня на шоуто пропуските ще бъдат по 90 лева. 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички