КоЯn на Hills Оf Rock 2024: Once a Freak, Always a Freak. Средният пръст и малко други есенции
С Плешивото куче на терен, преди генералните репетиции на някои от по-ярките участници в афиша на:
Легендата на японския авангарден джаз Акира Саката в София
Първо издание на Music Vibes Festival. Молец, Fyre, Атанас Колев, Боро Първи и други хитови изпълнители в Созопол. Крис Макаров и Юли Славчев - посланици на нов бранд за дрехи втора употреба
Hayes & Y и Woomb с ексцентричен концерт в Созопол
Мокри и усмихнати с Dubioza Kolektiv в Созопол. Веселяците канят на "концерт с приятели" със специални пакети на билети с отстъпка
Lеft To Die с нов концерт в София: Култови песни на Death от "Scream Bloody Gore" и "Leprosy"
Рок маратон: Mono Inc, Pain Of Salvation и Ihsahn в три последователни дни в Пловдив
Трето издание на Международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев" в Боровец от 2 до 7 август
Judas Priest - Защитниците на Непроницаемата вяра в София
Траш и спийд на макс с американските титани Toxic Holocaust
Chuck Billy (Testament): "Ще крием бирата в бекстейджа от Maltworm"

Funkilicious са големите победители в конкурса на БНР "Пролет`24", Woomb ще представят България на "Евросоник"


Funkilicious са големите победители в конкурса на БНР "Пролет`24", Woomb ще представят България на "Евросоник"

1129

Funkilicious с песента "Всичко по две" спечели Голямата награда в конкурса на Българското национално радио за нова българска поп и рок музика "Пролет`24".

Както MySound.bg писа, победителите бяха обявени на галаконцерт в Sofia Live Club.

"Нямаме думи, с които да опишем тази награда. Благодарим на всички, които повярваха в нас", казаха музикантите от групата. Те ще имат възможност да запишат нова авторска музика във Второ студио на БНР на стойност до 12 000 лева, финансирана и продуцирана от Радиото.

Статуетката, дело на Елизар Милев, връчи генералният директор на БНР Милен Митев. "В тази прекрасна вечер се заредихме с емоцията на хубавата българска поп и рок музика. Този конкурс е различен от всичко, което се случва на българската сцена, защото е конкурс за нова музика. Различен, и защото всички финалисти изпълняват песните си на живо тук, пред вас," каза Милен Митев.

MiRain спечели две награди - на публиката и за дебют. Нейната песен "Време" получи най-много гласове от онлайн вота на слушателите. Наградата е китара от "Кремона" (България), партньор на конкурса. певицата грабна и приза за дебют и получи възможност да организира концерт в емблематичното Първо студио на БНР.

Тази година беше връчена и допълнителна награда за дебют, която отиде при Eleeza за песента "Ще изчакам".

Носителите на наградата на публиката, на приза за дебют и на допълнителното отличие получават от "Динакорд" (България) ваучер за 1 000 лева.

Журито, което избра големия победител на вечерта, беше в състав: Даниела Кузманова - автор на текстове и водещ на музикални предавания; Магдалена Сотирова - продуцент и съдружник в музикалната компания "Монте мюзик"; Михаела Маринова - един от най-разпознаваемите гласове на съвременната българска музика; Петър Димитров - създател на един от най-успешните фестивали у нас А to JazZ; Ерсин Мустафов - музикант, композитор, текстописец и вокалист на Jeremy?; Димитър Кърнев - един от най-известните китаристи в България и основател на D2; Николай Захариев - музикант и бивш член на група Ера. Бил е водещ на предаванията "Зона за рок и джаз", "Джаз студио" и "Джаз около полунощ" по програма "Хоризонт" на БНР.

По време на церемонията беше обявен и победителят в категория "Евросоник". Woomb ще представят България на най-големия европейски шоукейс фестивал за съвременна поп и рок музика в Грьонинген (Нидерландия) догодина. През 2023 г. тази чест се падна на Yavi. Селекционният екип на БНР номинира пет групи/изпълнители, чието портфолио беше изпратено за оценка от организаторите на събитието.

Букинг мениджърът на "Евросоник" Оскар Стрейн обяви в специално послание кой е фаворитът: "Тази година кандидатите за фестивала бяха на високо ниво и това направи нашия избор много труден. Бихме искали да поканим за участие в "Евросоник" 2025 - Woomb. Те притежават добре балансиран звук, съчетан с привлекателни композиции. Woomb вече са извървели първите си стъпки към международно признание и вярваме, че участието им на фестивала в Грьонинген ще допринесе за бързото развитие на тяхната кариера".

"Благодарим на БНР за подкрепата. Сред вас има абсолютни рицари на правото България да има добра музикална сцена. Признателни сме за този шанс", каза с вълнение Явор от Woomb.

Снимка: Иван Русланов, БНР

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички