Галин Ненов е новият шампион по бийтбокс на България


Галин Ненов е новият шампион по бийтбокс на България

4425

Галин Ненов от добричкото село Дончево е новият шампион по бийтбокс на България.

Той надви конкуренцията на големия финал на The Official Nescafe®3in1 Beatbox Battle, който се състоя пред паметника на Съветската армия в столицата на 19 септември.

Галин е студент в Икономическия университет във Варна, специалност "Мениджмънт". Наградите, които получи, са 1 500 лв., микрофон AKG и правото да участва в Световното първенство по бийтбокс в Берлин през 2015.

Втори се класира Денис Христов, ученик в 12 клас от Бухово, а третото почетно място с 500 лв. награда остана за Александър Димитров-BigAlio от Харманли.

София посрещна участниците в осмото издание на надпреварата със слънчево време и трафик от напускащи града жители. Най-верните фенове на стрийт изкуството обаче останаха, за да присъстват на най-голямото бийтбокс шоу в Европа – националния шампионат на България, както и да се опитат да подобрят рекорда на Гинес за най-масово изпълнение на бийтбокс.

Водещи на шоуто бяха Печенката и Кукушев, а специални гости - председателят на BBN Билоу и шампионът на ИспанияЛитос. Гвоздеят на програмата беше шоуто на Skiller в опит да подобри световния рекорд на Гинес за най-масово изпълнение на бийтбокс от 4 695 души. Предстои обработка на данните от организаторите и оценка на Гинес.

Както MySound.bg вече писа, в осмото издание на The Official Nescafe®3in1 Beatbox Battle взеха участие над 60 души. Публиката във специалното фейсбук приложение и журито в състав Skiller, RedOne и български представител на разтворимата кафе напитка селектираха 16 кандидати в първия кръг, след което се проведоха директните елиминации за осмината най-добри за големия финал. За четвърта година партньор на събитието беше Столична община, която безвъзмездно предостави мястото пред паметника на Съветската армия.

The Official Nescafe®3in1 Beatbox Battle е едно от най-важните събития на европейска бийтбокс сцена. Nescafe®3in1 вдъхновява атрактивното стрийт изкуство бийтбокс. Постоянството на марката и талантливите младежи превърнаха финала на българския турнир в едно от най-очакваните бийтбокс събития в Европа.

Специални гости и жури в надпреварата досега са били най-големите звезди на световната бийтбокс сцена – Faith SFX и ReepsOne (Великобритания), Еklips (Франция), The Godfather Of Noise Rahzel и Kenny Muhhamad (САЩ), RoxorLoops (Белгия), Dharni (Сингапур) и бившият световен шампион ZeDe (Швейцария).

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички