Notte Medievale и KsAN със съвместен концерт. Древното зове в столичния клуб Live & Loud
Vrani Volosa специални гости на Ihsah, Radiogeist откриват за Mono Inc. в Пловдив
Керана и Космонавтите представят официално новия си албум "Октант"
Reverend Beat-Man със специален концерт за Деня на София
Мария Илиева обяви предстоящ световен проект на финала на турнето си "100 причини"
Orphaned Land отново в България след 11 години, удрят заедно със Science Of Disorder, Lone Survivor и Nest Of Plagues
Турнето "Световното кино в музиката" на Хилда Казасян и Плевенската филхармония продължава. Виж къде и кога
Без Monument Оf Misanthropy на концерта на Belphegor и Malevolent Creation този четвъртък
Британците The Singing Loins откриват есенния сезон на "Аларма Пънк Джаз"
Дни до юбилейния концерт на Андреа Бочели. Виж с кои изключителни гости излиза на стадион "Васил Левски"
14 нови песни се състезават в ХIV-ото издание на фестивала за поп и рок музика "София 2024"
Тежко се задава концертът на Ildaruni

Happy Birthday! Майкъл Джексън на 50!


Happy Birthday! Майкъл Джексън на 50!

5777

Майкъл Джексън (Michael Jackson) става на 50 днес.

В последната година той залитнал по исляма, отбелязва сп. "Star".

Певецът усърдно изучавал ревностно Корана и се бил запалил по източната философия. Има и подозрян в съпричастност. Това е професорът по ислямска религия и култура Джоузеф Райдърс, който преподава в Калифорнийския университет.

Той посещавал Джако за двучасови беседи всеки понеделник и четвъртък. Духовните трансформации са втора природа за особите в Холивуд, припомня сп. "Closеr".

Дженис Мин, главен редактор на "US Weekly", сякаш обобщава най-добре съдбата на Майкъл в новия век.

"Цялата му история отвежда на едно много мрачно място и никакъв PR тук няма да помогне. Дали за вас е лицеприятен или противен, все едно: но никой няма да отрече, че се срина от много висок връх", пише списанието.

Този месец и Мадона отчете 50! Контрастът в съдбите на двете музикални легенди не би могъл да е по-пълен от навлизането в техните рождени дни.

Певицата може да се похвали с декади шеметна кариера, докато самозваният крал на поп музиката ще чукне петдесетака в смешен напън как най-добре да се върне в светлината на прожекторите.

Преди 3 години той бе оправдан по обвинения в сексуален тормоз над деца.

Майкъл Джексън излезе от съда в Санта Мария, Калифорния, на 14 юни като “свободен гражданин, чист като сълза” (цитатът е от комюникетата на световните информационни агенции). С оправдателна присъда бе сложен край на близо 4-месечния процес срещу Краля на поп музиката. Дванайсет заседатели – 8 жени и 4 мъже на възраст от 21 до 79 години – бяха категорични, че Джако е невинен по всичките 10 точки на обвиненията, повдигнати от прокурора Том Снейдън: заговор за отвличане, задържане и изнудване на дете (най-спорната), четири за блудство с малолетни, една – за опит за блудство, а останалите четири – за подтикване на деца към злоупотреба с алкохол и упойващи вещества. Магистратите единодушно заявиха, че не разполагат с достатъчно доказателствен материал за вината на певеца. До извода те стигнаха за 32 часа и 40 минути. Така набеденият за сериен педофил Джексън се размина с 20 години затвор и евентуална кастрация. Според местен закон от 1997, при максималната присъда за сексуална агресия обвиненият избира да бъде кастриран, но да е на свобода, или пък да остане зад решетките.

През 80-те години на миналия век Джако и Мадона бяха еталон - музикален и визуален, за целия шоубизнес.

Майкъл все още плуваше по гребена на популярността заради албума си "Thriller" (1983). Със своите над 60 милиона продадени екземпляра той остава най-добре продавания албум на всички времена.

Мадона му дишаше във врата с дебюта си от същата година, но само месеци по-късно нейният "Like A Virgin" бе изкупен от 21 милиона в световен план.

И Русата амбиция надгради чудовищно успеха си през изминалия четвърт век от нейния прощръпалник. Докато звездата на тийнформацията Джексън Файв тръгна към помръкване.

Преди две години Майкъл оповести, че записва албум по текстове на покойния папа Йоан-Павел II. Изпълнителят, който уж се канеше да слиза от сцената, сподели, че подписал във Венеция договор с представители на Ватикана и получил право да използва в песните си някои от 24-те духовни стихове и молитвени слова, завещани от покойния Карол Войтила (както беше светското име на папата). Той е автор и на 14 енциклики, публикувани в книгата “Римски триптих”.

Последият албум на Джако с оригинален материал е "Invincible" (2001). Вокалистът обещава всяка следваща година да пусне "новия". Но това не се случва. 2008 се източва, ала обявеният за "май, най-късно юни" проект, написан от Ейкън, Фифти Сент и Ни-Йо, го няма никакъв на хоризонта.

През 2006 пък бяхме свидетели на поредния абсурд. Общинският съвет в Несебър заяви желание да предостави като дарение терен или имот на Майкъл Джексън. То бе в отговор на официално изявление от говорителката на поп певеца - Реймън Бейн, която съобщи, че той възнамерява да се установи в Европа и си търси подходящо място. Несебърските общинари едва ли са били наясно обаче, че предложението им идва съвсем навреме или пък точно обратното – съвсем не навреме – тъй като напоследък Джако е почти разорен. "New York Post" обяви, че Майкъл не разполага с други пари, освен с 840 хиляди долара, но в ценни книжа.

През същата 2006, но два месеца по-рано, той удостои с присъствие церемонията за Световните музикални награди в Лондон на 15 ноември и получи лично Диамантената награда за принос към музиката. Тя се присъжда на артист, продал над 100 млн. екземпляра от албумите си. Това бе и първата публична поява на Джако в Англия от девет години насам.

В последните години неговите фобии се засилват. Преследва го параноя от какви ли не болести: хипохондричността му го кара постоянно да носи маска на лицето или - в краен случай, шал. Една от най-разпространените версии за него е, че след многобройните пластични операции,вокалистът се разпада. Първата отделила се част от лицето му, според таблоидите, е неговият нос, който бива залепван периодично.

От страх не давал да играят конците.

MySound.bg каза: Проблемът е именно в носа! Твърде много и твърде незаслужено е вирен през годините.

Да живее... Принс!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички