Холи Джонсън: Само Саймън Кауъл ми протегна ръка!


Холи Джонсън: Само Саймън Кауъл ми протегна ръка!

7682

Бившият фронтмен на осемдесетарските легенди Франки Гоус Ту Холивуд (Frankie Goes To Hollywood) Холи Джонсън (Holly Johnson) бил изоставен от всички, след като обявил, че е болен от СПИН и единствено Саймън Кауъл му протегнал ръка.

През 1991 г. певецът разбра, че е болен от СПИН и започна да се готви за скорошната си – както той мислел тогава – смърт. Холи изкарал 5 години в състояние на депресия и отчаяние, докато осъзнае, че очевидно дните му на този свят не са към края си.

Не толкова болестта, колкото реакцията на доскорошните му колеги от шоу бизнеса обаче ужасила вокалиста и го накарала да се почувства на дъното на отчаянието си.

„Когато приключих с музикалния бизнес, се превърнах в пълен парий за няколко години. Беше много тежко и тъмно време за мен. Бях на смъртно легло и никой не знаеше дали ще оживея. Не получих никаква подкрепа от хората в музикалния бизнес, с останалите членове на групата не съм се и чувал”, споделя Холи Джонсън.

Единственият, на когото можел да разчита тогава, бил продуцентът Саймън Кауъл, който днес е световноизвестен като създател и жури на няколко от най-гледаните световни риалити ТВ шоута за таланти.

Саймън Кауъл беше един от малкото, които ме навестяваха в къщи да проверят дали съм добре”, спомня си екс-вокалът на Франки Гоус Ту Холивуд.

"Той знаеше, че хич не съм добре. Но въпреки това ми прати писмо, че иска да работи с мен. Затова аз му пратих демота на няколко нови песни. Той дойде и ме посъветва да направя албум с кавъри”, припомня си певецът.

В крайна сметка Холи Джонсън отказал предложението, но признава, че вечно ще бъде благодарен на Кауъл за жеста.

„Беше много любезно от страна на Саймън, но като певец и композитор аз предпочитам да изпълнявам собствените си песни вместо парчета като „Unchained Melody”, която знам, че той харесва. Саймън обаче беше единственият, който ми направи оферта в ония дни и до ден днешен аз съм му вечно благодарен за подкрепата”, завършва спомените си Холи

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички