Интуитивно музициране в новия албум на Мирян Колев, представя го в "Топлоцентрала" на 9 октомври
В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо
Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз". Очакваме доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares
Никос Вертис разпродаде за трети път най-голямата зала в София
Концерт с вълшебната музика от филмите на Disney
Първият концерт на Café del Mundo у нас е разпродаден
Легендарната група Rage на 40. Вестфалски пауър метъл в столичния клуб "При Черепите"
Актуалните британски пост-пънкари  Squid ще ударят в столичния клуб Pave
Димитър Аргиров и Соня Чакърова с нов албум и концерт на 5 октомври. Песенни следи
Световната поп оперна сензация Il Divo пристига за концерти в Пловдив и Варна
Оркестър Камчия, TDK и Evitceles представят България на престижния сръбски фестивал Changeover
Богата музикална програма в "Топлоцентрала" през октомври

Хулио Иглесисас омагьоса публиката в зала 1 на НДК


Хулио Иглесисас омагьоса публиката в зала 1 на НДК

1791

Вървях към НДК снощи, водена от една моя далечна мечта: да имам възможността някога да застана пред Хулио Иглесиас (Julio Iglesias) и да кажа „ Señor Iglesias, un autografo, por favor..”

Нямах билет, но имаше и други като мен. В един момент, когато почти бях готова да се откажа, към мен се приближи жена на около 60-65 и ми каза: „Толкова сте млада, а сте дошла на концерт на човек, чиито песни са белязали моята младост...”. Тя си купи билет, обърна се към мен и ми подаде 10 лева (толкова не ми достигаха да си купя попуск) с думите: „Ето, вземете, приемете ги като жест в името на този велик човек..."

Онемях. Но имах късмет - щях да видя един от моите любими изпълнители. При това с репертоар, включващ най-доброто от негово творчество дотук. Така поне бе обявено в турнето му "Звездна нощ", в рамките на която обиколка бе и четвъртата визита на певеца у нас.   

Влязох точно преди да угаснат светлините и седнах на стълбите. Магията започна след минути. Хулио се появи от тъмното, запя и... всички затихнаха!

NatalieManuela… все нежни женски имена, които публиката, препълнила зала 1, повтаряше като мантри, тихо...

И се заредиха „La Gota Fria”, „Me Va”, „La Carretera”, „Ae, ao”, „Hey”, „Un Canto A Galicia”, „Crazy”... дължима почит - c „Caruso”...

Естествено, нямаше как певецът за краткия час и половина да излее всичко, което е изпял в своите 77 албума. Но вокалистът даде достатъчно. И го даде от сърце. Той пя със затворени очи, с дясната ръка върху сърцето си, осветен от прожектора само от дясната страна.

Публиката замря, когато светлините се насочиха съм танцуващата танго арежентинска двойка: с „La Cumparsita” и „A Мedia Luz” испанският магьосник направи така, че зала 1 изчезна, публиката притаи дъх, понесе се върху вълните на любовната мелодия, пленена от вълшебния глас на Иглесиас.

Не се виждаха и не се чуваха дори светкавиците на фотоапаратите. Дори едно трепване на окото можеше да развали цялото това вълшебство... Пред мен, седнали на стълбите, влюбените се целуваха.

Когато един певец се раздава безрезервно, няма как да остане скрито, това е нещо, което публиката цени. Макар и на 67, той не пя на плейбек. Акапелните интерпретации и различният аранжимент бяха подарък за ухото на публиката...
„На вас, българите, музиката ви е в кръвта. Бил съм в България много пъти, но винаги ще се връщам тук, ДО КРАЯ НА ЖИВОТА СИ...”, призна чистосърдечно вокалистът. А публиката стана на крака да го притества. Него, а и чудесните му беквокалистки и танцьори.

"You are always on my mind", поде той, а в края на изпълнението избърса очите си. Дали наистина се разплака, или не, не знам, но като истински голям артист предаде чувствата си на всички. С думите и мелодиите на “Falling in love with you” и „To all the girls I’ve loved before” пък отдаде значимото на българките, едни от най-красивите жени на света.

Коя ли жена би устояла на този мъж?

След час и половина и два биса, повтаряйки "Me va el amor de verdad", магията свърши. А Хулио се оттегли зад кулисите.

Е, не можах да осъществя мечтата си и да получа автограф върху някой от неговите дискове във фонотеката ми.

Но следата, която Хулио Иглесиас остави в сърцето ми, любовта и вълшебните мигове, които ми подари, остават незаменими.


Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички