В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо
Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз". Очакваме доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares
Никос Вертис разпродаде за трети път най-голямата зала в София
Концерт с вълшебната музика от филмите на Disney
Първият концерт на Café del Mundo у нас е разпродаден
Легендарната група Rage на 40. Вестфалски пауър метъл в столичния клуб "При Черепите"
Актуалните британски пост-пънкари  Squid ще ударят в столичния клуб Pave
Димитър Аргиров и Соня Чакърова с нов албум и концерт на 5 октомври. Песенни следи
Световната поп оперна сензация Il Divo пристига за концерти в Пловдив и Варна
Оркестър Камчия, TDK и Evitceles представят България на престижния сръбски фестивал Changeover
Богата музикална програма в "Топлоцентрала" през октомври
Съвместен десант на Contortion, Carved Memories и Melinoë у нас: Unravelling Europe - United In Metal

Hypnotic на щурм в Латинска Америка


Hypnotic на щурм в Латинска Америка

5013

Въпреки че лятото предразполага към по-лежерно настроение и ваканционни хрумвания, дамите от квартет Hypnotic не спират да творят и да изненадват ценителите на изтънчената музика.

Asturias” е името на най-новата пиеса на стилните цигуларки, чиято идея принадлежи на челистката Марина Хинова. Композицията с динамично звучене е създадена по китарното произведение на испанския композитор от 18 век Исак Албенис. Талантливият автор на музика черпи вдъхновение от каталунския фолклор, а работите му се отличват с особена красота и чувственост.

Междувременно Hypnotic удължиха кастинга, който трябва да излъчи заместничка на Марина. Магнетичната дама спечели преди няколко месеца престижния конкурс за камерна музика на Музикалната академия „Рейна София” в Мадрид. Отличието й предостави възможност да учи в рамките на една година при изтъкнатия професор Гюнтер Пихлер, музикант от световна класа, преподавател във Виена и в Мадрид, член на популярния квартет Alban Berg. Осем месеца нашата инструменталистка ще представлява Гюнтер Пихлер по световните сцени, усъвършенствайки изкуството на камерната музика.

Всички, които биха искали да се присъединят към Hypnotic, могат да заявят участие за селекцията, като изпратят CV и препоръки на e-mail: info@hypnotic-bg.com

Хипнотичните цигуларки са под напрежение и заради приключването на първия си самостоятелен албум, изцяло продуциран от самите тях. Те планират да представят дебюта си на голям концерт с участието на родни поп и джаз звезди, с които са записвали. Не е изключено към тях да се присъединят и няколко италиански изпълнители, които пък работят с композитора – Маурицио Абени. От няколко години българките се радват на изключителната подкрепа на уважавания композитор и аранжьор Абени, както и на тонрежисьора с „Оскар” - Марко Страчони.

Един от най-успешните откриватели на таланти в световен мащаб - Лорис Черони, пък е човекът, който има амбицията да наложи нашия квартет на латиноамериканския пазар. Продуцентът с европейски корени работи от 25 години в страната на ацтеките - Мексико, и е изключително впечатлен от музиката и присъствието на родните ни цигуларки. Той е категоричен, че те са обречени на бляскаво бъдеще. Латиноамериканският пазар е един от най-силните в музикалната индустрия, от него са тръгнали изпълнители от ранга на Дженифър Лопес, Шакира, Марк Антъни, Рики Мартин и други. Находчивият търсач на нови лица ще продуцира няколко нови сингъла на българките. Парчетата ще носят отпчечатъка на модерното електронно звучене и ще бъдат проумотирани през есента в Мексико Сити. Hypnotic ще реализират записите в собственото студио на Черони.

Сериозна крачка в развитието на квартета бяха двете самостоятелни шоута, които момичетата направиха в края на миналата и началото на тази година. Изявата им в Европейския парламент в Брюксел даде категорична заявка за световната сцена. И това не е само мечта, а сбъдната реалност.

Марина изнесе редица концерти заедно със Симфоничния оркестър на БНР с диригент маестро Емил Табаков, след като се яви на конкурс за концерт майстор. Едва на 25 години, тя стана помощник-концерт майстор, като БНР отпусна щатната позиция извънредно и специално заради нея. Така в историята на симфоничното оркестриране у нас Марина е най-младата музикантка, заемаща подобна длъжност.

Освен това тя се представи на концерти заедно с виртозния цигулар Марио Хосен, определян за най-добрия изпълнител на Паганини.


Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички