КоЯn на Hills Оf Rock 2024: Once a Freak, Always a Freak. Средният пръст и малко други есенции
С Плешивото куче на терен, преди генералните репетиции на някои от по-ярките участници в афиша на:
Легендата на японския авангарден джаз Акира Саката в София
Първо издание на Music Vibes Festival. Молец, Fyre, Атанас Колев, Боро Първи и други хитови изпълнители в Созопол. Крис Макаров и Юли Славчев - посланици на нов бранд за дрехи втора употреба
Hayes & Y и Woomb с ексцентричен концерт в Созопол
Мокри и усмихнати с Dubioza Kolektiv в Созопол. Веселяците канят на "концерт с приятели" със специални пакети на билети с отстъпка
Lеft To Die с нов концерт в София: Култови песни на Death от "Scream Bloody Gore" и "Leprosy"
Рок маратон: Mono Inc, Pain Of Salvation и Ihsahn в три последователни дни в Пловдив
Трето издание на Международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев" в Боровец от 2 до 7 август
Judas Priest - Защитниците на Непроницаемата вяра в София
Траш и спийд на макс с американските титани Toxic Holocaust
Chuck Billy (Testament): "Ще крием бирата в бекстейджа от Maltworm"

Ирина Флорин на национално турне по повод 20 години Цвят лилав


Ирина Флорин на национално турне по повод 20 години Цвят лилав

5193

Преди 20 години Ирина Флорин и песента ѝ "Цвят лилав" проправят пътя на съвременната българска поп песен в клубовете и дискотеките, още 20 от нейните хитове покоряват българските радио-, ТВ класации и официалния чарт "Българският Топ 100" в следващите години.

Певицата поема на национално турне "Цвят лилав - 20 години по-късно", чието начало е в Пловдив на 27 октомври. Тя ще сподели сцента със супергрупа в състав: Георги Георгиев (Остава), Мартин Стоянов, Стефан Попов, Даниел Остров, Мирослав Иванов, квартет Сапаев, както и с гост-изпълнителите Белослава, Миро, Графа, Дичо и група Остава.

В репертоара са Флорин са "Пътуване", "Мога", "Вятърът спи", "Вчерашни цветя", "В трето лице", "Код любов заличен", "Някой ме вика", "Друга', "Докога", "Тихо", "Цвят лилав" и всички популярни нейни песни. Някои от тях ще бъдат изпяти в дуети и интерпретирани по нов начин с гостите.

Парчетата ще бъдат специално преаранжирани и поднесени по-най завладяващия начин за публиката, уверяват от мениджмънта на вокалистката. "Това е моят живот, събран в музика, която искам да оставя в сърцата ви!", обяснява певицата.

"По онова време [когота се появи "Цвят лилав" - б.,р.] имаше голям подем в българската поп и рок музика - спомня си Ирина - И през 1996 Ники Кънчев, с когото сме приятели от дълги години, ми каза: "Група Киора са много млади и много готини момчета, защо не направят една песен за теб?" Тогава те пуснаха "Вярвам в теб", беше страхотен хит. Обадих се на Стоян [Михалев - б.р.], видяхме се в арт-клуба на ул. "Иван Асен". Обясних му, че ми се пее нещо, което да има японски мотиви. По принцип съм голям почитател на японската култура, много неща съм чела и гледала [...]. Записах парчето, имаше живи инструменти, чело. Никой нямаше представа, че ще добие такава популярност и ще остане толкова време. Когато реших да правя клип, Наско Димитров, Борето и Стоян Радев от "Бел епок" ми предложиха група Бисквитките, които бяха много популярни, да ми направят ремикс. Ако се получи добре, видеото да е към него. Така Сашко, който, за съжаление, си отиде миналата година, и Тишо направиха ремикса... Грабна се от всички радиа, дискотеки. Беше първото клубно парче, което караше хората да влизат в нощните клубове да го слушат. Следващото парче беше "Пътуване", направиха го Тибетски сърца, те създадоха и "Ти-ри-ри-рам" на Мариус. Тези песни влязоха в ефира на френското MTV. Имаха блок за соцлагера, а това бяха най-въртяните парчета."   

Обиколката на Ирина Флорин ще стартира в Пловдив на 27 октовмри, ще премине през Велико Търново (28 октомври), Стара Загора (2 ноември), Русе (3 ноември), Варна (4 ноември) и ще завърши в зала 1 на НДК в София от 20.00 ч. на 11 ноември.

Билети - в мрежата на Ticketpro.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички