Женският поглед: Джими Съмървил в София - като лятна буря!


Женският поглед: Джими Съмървил в София - като лятна буря!

7179

Ето че настъпи денят на така чакания от мен концерт. Столичният клуб „Ялта” изглежда и той се вълнува от факта, че всеки момент на сцената му ще излезе не кой да е, а диско величието Джими Съмървил (Jimmy Somerville). Изчаквам опашката от напиращи да влязат чужденци, които биват пропускани по петима. В крайна сметка съм много доволна - позиционирала съм се буквално пред сцената, с бира в ръка, и тръпнеща преди изявата на Съмървил.  

Обявен за 00:00 ч., той излезе на сцената с „приличното” закъснение от час и двадесет минути. През това време диджеите се опитваха да занимават присъстващите с класически диско изпълнения, но това по ниакъв начин не можеше да ги накара де се успокоят, а напрежението все повече растеше. На сцената „рекламни” момичета на "Marlboro" помагаха на диджеите да държат аудиторията на нокти, като в същото време промоутираха продукта си.

Така или иначе, ето че точно в 1:20 ч. (по старото време) на сцената припкаво излиза симпатичният шотландец, заедно с двамата си беквокалисти. Усещам се вече буквално смачкана под напора на публиката. Но съм най-отпред, а Джими е пред мен. В типично негов стил, певецът е по дънки, кецове и бяла риза, които му носят вече повече от 20-годишен успех.  

Стартира не с кое да е парче, а с превърналото се в класически хит от 80-е “You Make Me Feel”. Следва също небезизвестното “Never Can Say Goodbye”, както и “I Feel Love”. Всички изпълнения се отличават с изключителни импровизации и провокативност. “To Love Somebody” разнежва всички около мен, дори има прегърнати двойки, танцуващи под звуците на лятното парче. Със “Smalltown Boy” от времето, когато той е част от Бронски Бийт, Съмървил буквално взривява аудиторията, а тя иска още и още. Последва го “Don’t Leave Me This Way” от ерата с Communards. Свършва песента и чуваме “Good night!”. Възможно ли е това? Очевидно – да! Часът е едва 2:10, пял е само 40 минути. И всички чакаме. На сцената излизат отново танцуващите момичета... Диджеят се позиционира на предишното си място. Изглежда всичко вече е свършило... Съмървил се е отишъл. Премина буквално като лятна буря, но остави в сърцата на всички, които бяха там, красивия спомен от свежестта след нея!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички