Jimix отново на турне в България


Jimix отново на турне в България

6949

Групата Jimix спази обещанието си и след малкото предколедно турне, отново е в България.

Музикантите откликнаха на поканата на децата от Клуб на радостта (Сдружение с нестопанска цел за работа с деца в неравностойно положение). Момчетата от бандата приеха и многото рисунки от децата с подчертано  умиление и радост. Пролетното турне на Jimix ще бъде под мотото LovePower ("Силата на любовта"), вдъхновено от чистата детска любов.

Турнето ще започнва с концерт пред пред децата в СОУ "Професор д-р Асен Златаров" в Първомай, утре, 23 март. Събитието е под патронажа на директора на училището и сдружението Клуб на радостта.

Всички членове на бандата са единодушни, че да свирят за деца е несравнимо удоволствие.

Следващата изява е в Sofia Live Club (24 март), където ще свирят след подгряващия сет на известната българска група Tri-O-Five, с която намират сходни идеи в музикантското си израстване. Посланията на тяхното творчество ги обединява, макар и в различни стилове, и те успешно комуникират чрез музиката си. Tri-O-Five също творят с благотворителна цел, както колегите им от Германия.

Гостите ще се представят и пред феновете си в Пловдив - в клуб "Петното на Роршах", на 25 март, а на следващия ден са в клуб "Алиби" във Варна.

Билети - чрез eventim.bg или на място.

Група Jimix е основана в Кьолн през 2007 от англичанина Dave Night и Jimmy Klimsop, холандец от карибски произход. Към тях се присъединяват Matt Jefferies, също бритенец, и Joscha Wittschell – единственият германец в състава. Неговите членове откриват, че смесицата от различни по народност и култура музиканти с лекота оформя своя стил.

Те налагат клуб-рок звученето в Германия окончателно със своята хитова песен "I’m Not Looking For Love", която има и видео. Jimix печелят фенове на всяко място, където свирят. След като подгряват Стейтъс Куо (Status Quo), китаристът на групата се обявява за техен фен. "Съединените щати са готови за клубен рок и имат нужда от група като тази", декларират те след съвместно шоу знаменитите рокаджии Форинър (Foreigner).

Jimix издават своето първо EP "Critical Days" (2010) и го промоутират през ноември същата година, като свирят на награждаването на Скорпиънс (Scorpions) за цялостен принос в рок музиката, което се провежда в Hard Rock Cafe, Кьолн.

Музиканти от групата могат да се похвалят с богат в работата с едни от големите имена в съвременния шоу бизнес:

Jimmy – създател на песните, бас китара и вокал, се е подвизавал с Робин Гиб (Robin Gibb), Вая Кон Диос (Vaya Con Dios), Лайънъл Ричи (Lionel Richie), Джо Кокър (Joe Cocker), Анастейша (Anastacia), Клиф Ричард (Cliff Richard), Шаги (Shaggy) и други.

Dave – барабанист и беквокал е работил с Брейзън Абът (Brazen Abbot), с Джо Лин Търнър (Joe Lynn Turner), Грейс Джоунс (Grace Jones), Робин Бек (Robin Beck) и Блейз Бейли (Blaze Bayley).

Matt – синтезатор и ефекти, е ремиксирал за Казер Чийфс (Kaiser Chiefs), Фиър Фекчъри (Fear Factory) и Скин (Skin). Изявява се и в ефира на лондонското радио XFM.

Joscha - китара и вокал. Той е немски певец и автор на песни. Скоро записа своя първи самостоятелен албум в Канада. Притежава красив глас и добра визия и с тази комбинация става известно лице на модната марка Bruno Banani с песента си "I Take You With Me".

Свирил е с Ерик Бърдън (Eric Burdon) от Енимълс (The Animals) и Aura Dione, както и с немски звезди като Ivona Katerfild и Xavier Naidoo.

Още - на:

http://www.facebook.com/home.php#!/pages/JIMIX/295625789492

http://www.jimix-music.com/


http://www.facebook.com/home.php#!/JIMIXinBulgaria

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички