Живко Петров | Концерт с автограф в Sofia Live Club: 20 прелюдии за пиано


Живко Петров | Концерт с автограф в Sofia Live Club: 20 прелюдии за пиано

1668

Музиката от албумите "After 4" и "Ten", обединени в книгата с ноти "20 прелюдии за пиано", дело на маестро Живко Петров, ще прозвучи в Sofia Live Club от 20. 00 ч. на 18 април, вторник.

Творческият почерк на Живко Петров се отличава с финес, елегантност, лекота и изисканост. Свързваме името му с множество инструментални състави – Jazz Breakers, Jazz Surprise с Ангел Заберски, JP3 с Веселин ВеселиновЕко и Димитър Семов... Носител е на много награди, сред които "" на СБМТД (2005), Джаз музикант на годината, "Икар" на САБ (2016), "Аполон Токсофорос" на фондация "Аполония" (2020).

Освен че ще се потопят в ефирната музика на един от най-големите български джаз музиканти, присъстващите в Sofia Live Club те ще имат възможност да си закупят невероятната колекционерска книга "20 прелюдии за пиано" (изд. "Колибри"), която съдържа пиеси, композирани с обич и поклон пред мощта на изкуството. Това е своеобразна изповед, съчетание на текст, музика и образ, с приложена флашпамет с пиесите от двата албума като подарък за почитателите на известния български пианист, композитор и аранжор.

"Пътят на истинския артист е изтъкан от търпение и пълна отдаденост. Егото е враг № 1 на музиката", казва Живко Петров.

Билети: https://www.eventim.bg/bg/bileti/20-prelyudii-za-piano-ot-zhivko-petrov-sofiya-sofia-live-club-605848/event.html

Събитието във Фейсбук:  https://www.facebook.com/events/2748457481957985

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички