Жребият определи - Красимир Аврамов излиза под номер 11 в Москва


Жребият определи - Красимир Аврамов излиза под номер 11 в Москва

5700

На полуфинала на "Евровизия" 2009 в Москва Красимир Аврамов излиза да изпее своята песен победител от българския финал на конкурса - "Illusion", под номер 11.

На 12 май от 22:00 часа българско време директно от Москва и по Българската Национална Телевизия започва полуфиналът на "Евровизия 2009". Това ще даде и официалния старт на 54-то издание на конкурса. Състезанието за най-добра песен на 2009 година се провежда в Москва, след като Дима Билан спечели конкурса през 2008 в Белград.

Българският представител тази година - Красимир Аврамов, участва на първия от двата полуфинала, този на 12 май 2009 под номер 11. "Illusion" е една от 18 песни кандидатки за финалисти, сред които - Португалия, Румъния, Турция и Македония, но само девет се класират за големия финал на 16 май. Интересно съвпадение е фактът, че Красимир излиза под номер 11, поредният му номер на излизане и от българския финал, провел се в НДК на 21 февруари, когато той спечели вота на зрителите.

По-малко от два месеца остават до полуфинала в Русия и екипът на Красимир Аврамов вече усилено се готви за шоуто. Освен Аврамов, за финалите в Москва пътуват и беквокалистките му - талантливата Ани Лозанова и солистката на ансамбъл "Българе" Албена Вескова.

Допълнителен тласък за по-доброто представяне на българската песен ще даде и Петя Буюклиева, която се включва към екипа на Красимир Аврамов като трети бек вокал.

Другите двама на сцената ще бъдат танцьорите на кокили от "Stilt World", които, специално за полуфинала в Москва, са подготвили още по-провокираща хореография, с която да впечатлят европейската публика.

На 12 май по време на първия полуфинал, зрителите на БНТ в България нямат право да гласуват за българската песен. Но ако се намирате в чужбина, проверете кой канал на местната обществена телевизия излъчва "Евровизия" и гласувайте за българската песен на дадените местни номера.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички