Kaiser Chiefs и Sweet Savage също в афиша на Sofia Rocks 2012


Kaiser Chiefs и Sweet Savage също в афиша на Sofia Rocks 2012

1318

Афишът на Sofia Rocks 2012 продължава да набъбва с банди, които родните меломани ще видят за първи път на живо.

Това са Кайзер Чийфс (Kaiser Chiefs) и Sweet Savage. Както MySound.bg нееднократно писа, двудневният фестивал ще се състои на Националния стадион "Васил Левски" на 7 и 8 юли.

Sweet Savage ще свирят преди Scar Symmetry на 7 юли, Кайзер Чийфс  - между Within Temptation и Ugly Kid Joe на следващия ден.

Кайзер Чийфс пристигат у нас с освен с хитовете си дотук, и с материал от актуалния си албум "The Future Is Medieval" (2011). Общият резултат за бандата, феновете ѝ, както и по-широкия кръг от хора, които за първи път са поразени от музиката на инди рокаджиите, е огромен интерес, допълнително подклаждан от оригиналността на идеята за издаването на дългосвирещия запис. Той е четвърти поред за групата с позиция в Топ 10 на световните класации в рамките на 6 години.

Проектът е абсолютна революция в музикалната индустрия изобщо. Групата дава възможност на феновете си да прослушват двадесетте нови песни в официалната интернет страница, след което да си направят собствена версия на албума "The Future Is Medieval" с десет от тях. Всеки, който желае, може да направи и собствена визия на обложката на албума и да го качи в сайта за продажба като печели по един паунд от всяка покупка на точно неговата версия. Двадесетте изпълнения подходящи по-скоро за двоен албум по общото мнение на феновете на групата, са по-мъдри и по-добри от всичко, някога чувано от техните любимци. Сред най-предпочитаните от новите парчета са "Little Shocks", "Out Of Focus", "Back In December", "If You Will Have Me" и "Man Оn Mars".
 
Предвожданите от Рики Уилсън музиканти са носители на различни награди през последните шест години, между които три BRITT's, Ivor Novello и много други отличия. Продукцията на бандата достигна до над шест милиона копия продадени албуми и си спечели репутацията на една от най-добрите групи за концертни изяви наред с Green Day, Фуу Файтърс (Foo Fighters) и U2. Въпреки много си успехи във всевъзможни класации, най-големият хит на бандата си остава ""Ruby", отварящ диска "Yours Truly, Angry Mob" (2007).

Sweet Savage са любимата метъл банда на почитателите на твърдата музика от Белфаст и са считани за едни от пионерите на новата вълна на британския хеви метъл, заедно с банди като Iron Maiden, Saxon, Motorhead и Def Leppard. Създадена през 1979 в Северна Ирландия групата включва в първоначалния си състав бившия китарист на Dio и Def LeppardVivian Campbell. От създаването си досега бандата има в дискографията си три студийни албума. В саунда звученето на групарите се усещат влиянията на Rolling Stones и Ван Хален (Van Halen).

След двегодишна пауза между 1982 и 1984 година формацията отново е на линия в обновен състав. Истинското завръщане за групата обаче настъпва през 90-те години, когато Metallica правят кавърверсия на една от нейните песни - "Killing Time" и я издават като допълнение към сингъла си "The Unforgiven". Последният студиен диск на Sweet Savage е "Regeneration" (2011). Представянето му на живо ги отвежда на редица престижни фестивали в Европа – в Дъблин те свирят на една сцена с Iron Maiden, а в Белфаст са съпорт на Дийп Пърпъл (Deep Purple). През 2011 стават и чат от програмата на един от най-посещаваните рок фестивали на стария континент – Download Festival.

Афишът на фестивала:

7 ЮЛИ, СЪБОТА

GODSMACK
CLAWFINGER
SCAR SYMMETRY
SWEET SAVAGE


8 ЮЛИ, НЕДЕЛЯ

GUNS N’ ROSES
IGGY AND THE STOOGES
WITHIN TEMPTATION
KAISER CHIEFS
UGLY KID JOE
LOU GRAMM – THE VOICE OF FOREIGNER



БИЛЕТИ:

Цените на пълен билет за двудневния фест са от 60 лева до 120 лева, в зависимост от категорията, както следва:

60 лева – седящи III зона (seated III category)
70 лева – седящи II зона (seated II category)
90 лева – терен (standing regular)
100 лева – седящи I зона (seated I category)
120 лева – пред сцена (standing Front of stage)

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички