Как да живеем от музика


Как да живеем от музика

5030

Семинар за управление на правата в музикалния бизнес "Как да живеем от музика" ще бъде проведен в Sofia Live Club на 12 и 13 март между 9.30 и 18.00 ч.

Двудневното събитие е организирано от Световната организация по интелектуална собственост (WIPO) със съдействието на Министерството на културата.

Семинарът се базира на книгата "Как да живеем от музика", написана от един от най-известните експерти в WIPO - Дейвид Стопс, по поръчка на организацията. Той е проведен с голям успех в няколко страни, а неговият комуникативен и интерактивен формат за споделяне на добри практики и решаване на проблеми основно в гилдията на артистите-идпълнители е доказано ефективен.

Входът е свободен и не е необходима предварителна регистрация. Може да присъства всеки с професионален или любителски интерес в музикалната индустрия и в частност, управлението на правата в музикалния бизнес.

Сред лекторите на семинара са Дейвид Стопс, Питър Дженър, изпълнителният директор на ПРОФОН Ина Килева, председателят на управителния съвет на "Музикаутор" Ясен Козев, Велизар Соколов от АРСИС Консултинг, Румен Спасов  (ProSound) и други.

Дейвид Стопс има забележителна кариера, като в момента е управляващ директор на FML International Artist Management, директор Авторско право и сродни права към Music Managers Forum UK, съветник по въпросите за авторското право и сродните му права към Featured Artists Coalition, член на управителния съвет на британската организация PPL, с която ПРОФОН има договор за взаимно представителство.

Неговият професионален път започва като промоутър в известния Friars Club в Англия, като между 1969 и 1984 представя едни от най-големите имена в света на музиката като Дейвид Боуи, U2, Genesis, Queen (Куин), Fleetwood Mac, The Kinks, Blondie, The Police, The Jam, Kraftwerk, The Ramones, The Clash. През 2009 той успешно отваря отново вратите на клуба, след пауза от 25 години.

Питър Дженър е друго легендарно име от музикалния бизнес. Той е бил мениджър на Pink Floyd (Пинк Флойд), The Clash, Ian Dury & Michael Franti и Billy Bragg, а в момента е мениджър на Susheela Raman. Дженър е почетен председател на International Music Manager's Forum (IMMF), дългогодишен директор на Music Manager's Forum (MMF) във Великобритания и член на консултативния съвет към Featured Artists’ Coalition (FAC). Повече информация можете да откриете на: http://prophon.org/bg/news/latest/1/85.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички