Капка Кумар се присъедини към Dance Academy


Капка Кумар се присъедини към Dance Academy

7763

Хореографка на индийските танци във "VIP Dance" и в "Dancing Stars" - Капка Кумар, е безспорната N 1 в България.

Сега тя се присъединява към звездите на най-голямата танцова школа "Dance Academy"/www.danceacademy.bg/. Всеки вторник и четвъртък от 18. 00 ч.  и събота от 11.00 ч. екзотичната преподавателка ще обучава всички желаещи в изкуството на индийския танц. От Академията съобщават, че поради големия интерес към уроците на г-жа Кумар вече се налага предварително записване по телефона. Феновете на стила "Боливуд" у нас растат всеки ден, особено след истерията около „Беднякът-милионер”.

Капка е родена на 3 септември 1967 във Велинград. Първото й участие на сцена с индийски танц е на фестивал за художествена самодейност на същото училище през 1982. Получава първа награда за индивидуална изява. Следват няколко покани и участия във “Вечери на Индия”, организирани от индийски студенти у нас. Подарен от тях руско–хинди учебник дава шанс на Капка самостоятелно да научи хинди.
 
Заедно с дъщеря си Джуна създава “РАДЖУНИКА”. Това е единствената балетна формация с индийски танци в стил “kathak-bollywood” в България. Многобройни са изявите на Капка Кумар в ТВ предавания. Тя е поканена за хореограф на конкурсите “Танцувай с мен” 1 и 2. В тазгодишните “VIP Dance” и “Dancing Stars” също бяха представени нейни хореографии. Поредната й сбъдната мечта е показването на нейния Боливуд - спектакъл за първи път в България.

Като един истински артист и учител, Капка притежава уникалната способност да заразява и вдъхновява околните с любовта си към танца. Така успява да привлече не само собствените си деца, но и десетки желаещи да танцуват в нейните часове без възрастови и полови граници.

Индийските танци са много и различни според областите на страната. Те са основно осем на брой.

Сред тях са  Bharatnatyam, Katahak, Kathakali, Kuchipudi, Manipuri, Mohiniatam, Rajastani, Gujarati и Kathak-Bollywood, в който стил се вихри Капка.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички