Карла Кьолнер за пръв път с Биг бенда на БНР, закриват концертния сезон


Карла Кьолнер за пръв път с Биг бенда на БНР, закриват концертния сезон

879

Блестящата германска тромбонистка Карла Кьолнер ще гостува за пръв път на Биг бенда на БНР в заключителния за сезона концерт.

Събитието предстои в Първо студио на Радиото от 19.00 ч. на 27 юни, четвъртък. Карла ще е гост-солист и ще представи своя музика под диригентството на Антони Дончев.

Представянето на нова европейска музика за биг бенд е запазена марка на маестро Антони Дончев, който този път ще поведе публиката на вълнуващо пътешествие в музиката на Карла Кьолнер. Само на 30 години, тя има впечатляваща биография и се откроява като един от най-ярките млади европейски джаз музиканти.  Тромбонистката ще бъде на софийската сцена дни преди излизането на албума ѝ "Carla Köllner Big Band".  

Карла Кьолнер завършва джаз тромбон при Ансгар Стрипенс в Университета на изкуства Folkwang и учи в Консерваторията в Амстердам. По-късно изучава композиране за биг бенд в Университета за музика и сценични изкуства във Франкфурт на Майн по съвместна програма с добре познатия Биг бенд на Хесенското радио.

Нейната страст е работата с биг бенд. Била е част от Младежкия джаз оркестър на Германия и Bundes Jazz Orchester и си е партнирала с известни състави, сред които Биг бенда на WDR като част от Cologne Composer’s Corner и Chad LB Global Big Band. Карла Кьолнер представи своя изцяло авторска програма за биг бенд, изпълнена от Джаз оркестъра на Есен, Германия, през декември 2021 година.

Като композитор и аранжор обича да пише не само за големи състави, но и за по-малки формации. Тя е част от фънк групата Tilar, която спечели първо място на Sparda Jazz Awards, а от 2022 г. е на сцената и с немската поп-рок група Annen May Kantereit.

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул. "Драган Цанков" №4) и в мрежата на "Ивентим".

Вход свободен за ученици от музикалните училища и студенти от НМА "Проф. Панчо Владигеров", специалност "Музика" в СУ "Св. Климент Охридски", департамент "Музика" в НБУ и АМТИИ Пловдив срещу ученическа или студентска карта. 


Carla Kö Tilar - "You Can Say" (official video) (youtube.com) Köllner feat. by WDR BIG BAND - Minolla (youtube.com)

Carla Köllner - "Persistence" | WDR BIG BAND - YouTube

Tilar - "You Can Say" (official video) (youtube.com)
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички