Keziah Jones с първи концерт в България. Rhythm Is Love на Sofia Live Festival


Keziah Jones с първи концерт в България. Rhythm Is Love на Sofia Live Festival

1636

Keziah Jones пристига по покана на Sofia Live Festival за първия си концерт в България.

Един от най-известните блус-рок музиканти в Европа ще пее със собствен бенд в Sofia Live Club от 20.00 ч.на 13 март.

Гостуването на невероятния изпълнител е част от поредица подгряващи събития, които фестивалът за градска култура и музика ще организира в Sofia Live Club.

Роденият в Нигерия музикант, силно повлиян от Jimi Hendrix и Fela Kuti, става популярен в Англия и Франция с хитовете си "Rhythm Is Love" и "Beautiful Emilie". Keziah Jones e известен със своя забележителен глас и впечатляващи изпълнения на живо, благодарение на които събира огромни тълпи на престижни джаз и поп фестивали в цяла Европа. Популярен е и със своя отличителен перкусионен стил на свирене на китара.

Keziah Jones напуска Нигерия на осемгодишна възраст, за да учи в Лондон. На 13 открива старото училищно пиано, сам се научава да свири и започва да пише песни. Три години по-късно преминава към китарата, като все повече пренебрегва обучението си. В продължение на няколко години води бохемски начин на живот и основно се движи по улиците, клубовете и лондонското метро.

В тийнейджърските си години започва да предизвиква вълнение в ъндърграунд сцената на Лондон със зашеметяващи участия в Covent Garden и Portobello Road, благодарение на които е забелязан и от мениджъра Phil Pickett. Един басист, един барабанист и много гигове по-късно, през 1992 година Keziah Jones издава дебютния си албум "Blufunk Is А Fact". Пътувайки между Лондон и Париж, често придружен само от китарата си, младият Jones придобива репутация на талантлив музикант и харизматичен изпълнител с уникален "хард фънк" стил. През следващите 15 години издава още няколко албума, които в края на 90-те началото на 2000 г. го изстрелват на върха и го превръщат в един от най-известните блус-рок музиканти в Европа.

Билети за първия концерт на неповторимия Keziah Jones в България - в мрежата на Eventim и партньорските каси. Първите 50 - в "Ранно пиле" на цена от 30 лв. След изчерпването им още 50 бр. ще могат да се закупят на стойност 35 лв. Редовната цена до деня на събитието ще е 40 лв. На място - 50 лева.

Sofia Live Club ще отвори врати в 19.00 ч.

Повече информация и всички новини около Sofia Live Festival - на страницата на фестивала във Фейсбук: https:// www.facebook.com/sofialivefestival и профила в Инстаграм: https://www.instagram.com/sofialivefestival
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички